Imediat dupa lansare, Samsung Galaxy S5 a primit review-uri mixte, de la unele pozitive, la unele cu adevarat critice. Esti interesat de service Gsm Bucuresti? Intra pe Service-Gsm-Bucuresti.ro!
Criticii cei mai inversunati, au remarcat imediat ca acest model aducea foarte putine inovatii tehnologice, comparat fiind cu predecesorul direct, iar cele care au fost implementate, nu au avut o importanta foarte mare.
Desi telefonul s-a bucurat de aprecieri masive, datorita calitatii constructiei si a unui design mai reusit, totusi au existat foarte multe opinii negative, cu privire la faptul ca S5 a pastrat foarte mult din infatisarea lui S4, iar daca nu s-ar fi folosit materiale mult mai bune la productia acestuia, probabil ca nu s-ar fi observat absolut nici o diferenta in design.
Display-ul lui Galaxy S5 pe de alta parte, a primit review-uri mai bune, considerandu-se ca are un gamut de culoare mult mai bun, unghiuri de vizualizare mai bune, luminozitate si contrast imbunatatite, etc.
Cei de la TechRadar, au putut observa de asemenea si faptul ca, in ciuda puterii de procesare destul de mari (datorate procesorului puternic de la interior), unele aplicatii si elemente ale interfetei tindeau sa se blocheze sau pur si simplu sa functioneze mult mai greu, ca si cum ar fi fost rulate de pe un smartphone cu capabilitati hardware din cea mai joasa categorie de pret, indicand faptul ca sistemul de operare de pe S5, nu a fost complet optimizat pentru SoC-ul de la interior.
Interfata lui Samsung Galaxy S5 a primit review-uri bune in ceea ce priveste un look mai “clean”, mai aerisit, dar pastrand inca multe elemente considerate in plus de unii utilizatori.
Vorbind despre componentele interne, camera de pe Samsung Galaxy S5, a reusit sa primeasca cele mai bune review-uri de la utilizatori.
Senzorul Isocell a fost foarte apreciat, dar s-a considerat ca acesta nu este la fel de bun (ca si competitia din vremea acea) in conditii de luminozitate scazuta, exceland numai in spatii iluminate corespunzator sau afara, la lumina zilei.
O critica foarte dura si de lunga durata, cu care s-a confruntat senzorul de camera al acestui device, a fost cauzata de perioadele foarte lungi de load (de incarcare), inainte de a executa o fotografie, de perioada destul de lunga de timp, necesara pentru initializarea focus-ului, etc.
S-a considerat ca focus-ul selectiv de pe Samsung Galaxy S5 este inconsistent si trage in jos camera per total. De asemena, senzorul de amprenta avea comportari inconsistente, cu miscari de swipe verticale destul de greoaie pentru initializarea declansarii, dar si blocaje frecvente.
Cu toate astea, vanzarile acestui model au depasit anumite recorduri in primele zile de la lansare, cu peste 10 milioane de unitati vandute in perioada primelor 25 de zile.
Acum, cand putem privi in urma cu alti ochi acest model criticat destul de mult la aparitie, putem spune ca Samsung Galaxy S5 nu a fost un smartphone rau. In cele mai multe cazuri, si-a depasit problemele prin update-urile de soft oferite de companie si a fost apreciat totusi de fanii Samsung.