Masoara-ti ritmul cardiac cu telefonul mobil: aceste optiuni sunt disponibile pe iOS si Android

Masoara-ti ritmul cardiac cu telefonul mobil: aceste optiuni sunt disponibile pe iOS si Android

0 Shares
0
0
0

Google a anuntat recent o noua functie de monitorizare a ritmului cardiac pentru Android, care este inclusa in aplicatia Google Fit. Compania foloseste camera telefonului mobil si nu are nevoie de senzori suplimentari. In acest articol vei afla cum puteti masura ritmul cardiac cu orice smartphone Android sau iOS.

Declinare de responsabilitate: Orice date despre ritmul cardiac generate prin utilizarea Google Fit sau a oricarei alte aplicatii sugerate in acest articol nu se poate spune ca sunt 100% exacte. Daca esti ingrijorat de un rezultat, este bine sa soliciti intotdeauna ajutorul unui cadru medical instruit. Intentia acestui articol este de a oferi modalitati ieftine de a-ti monitoriza regulat semnele vitale.

Practic, masurarea ritmului cardiac se poate face manual. Pur si simplu asezi indexul si degetele mijlocii peste incheietura mainii, chiar sub baza degetului mare. De asemenea, iti poti masura bataile inimii plasand aceleasi doua degete pe partea gatului, langa artera carotida si apasand usor pana cand simti un puls.

Calculul este foarte simplu: ia-ti doar 15 secunde pe ceas, numara numarul de batai ale pulsului in aceasta perioada si apoi inmulteste bataile cu 4, si obtii rezultatul in batai pe minut (bpm).

Cu toate acestea, exista modalitati mai practice si mai usoare de a-ti crea propria baza de date cu date vitale doar cu smartphone-ul. Exista deja o serie de aplicatii diferite pentru acest lucru in Google Play Store si Apple App Store.

In plus, dispozitivele inteligente, cum ar fi trackerele de fitness si ceasurile inteligente care sunt conectate la telefonul tau prin Bluetooth, au primit chiar certificare de la autoritatile sanitare pentru a efectua o electrocardiograma (ECG), de exemplu Apple Watch Series 4, Series 5 si Series 6, precum si Samsung Galaxy Watch Active 2 si Galaxy Watch 3. Bratarile de fitness ofera, de asemenea, optiunea de masurare a ritmului cardiac.

Cum sa iti masori ritmul cardiac cu Google Fit?

In februarie, Google a anuntat introducerea functiilor de monitorizare a ritmului cardiac si a respiratiei in aplicatia Google Fit. Pana in prezent, aceste functii sunt disponibile numai pentru smartphone-urile din seria Pixel. Cu toate acestea, ideea este ca functiile vor fi adaugate ca parte nativa a serviciului si vor fi disponibile in curand pentru toate telefoanele cu Android.

Capturarea ritmului cardiac cu Google Fit pe Pixel este destul de simpla: cu camera din spate si blitul cu LED-uri, este posibila masurarea ritmului cardiac pe baza culorii degetului. Deci, asta inseamna ca nu este nevoie de un gadget suplimentar in acest caz.

Mai intai pui degetul pe camera din spate si apoi trebuie sa apesi usor si sa tii nemiscat o jumatate de minut. Sistemul masoara apoi pulsul degetului.

Informatii suplimentare despre monitorizarea inimii in Google Fit:

  • Serviciul nu necesita o conexiune la internet pentru a functiona;
  • Toate informatiile sunt capturate in timp real si direct pe dispozitiv, astfel incat nimic nu este trimis in cloud. La sfarsitul fiecarei masuratori, vei fi intrebat daca rezultatul trebuie salvat in Google Fit pentru a crea o baza de date pe termen lung.
  • Google clarifica faptul ca monitorizarea cardiaca prin Google Fit ar trebui utilizata in scop informativ. Daca ai o boala cardiovasculara, utilizeaza aceasta functie numai cand esti insotit de un medic.

In concluzie, aplicatia este utila si rezultatele pot duce la descoperirea unor simptome neplacute, de aceea este recomandat sa faci o vizita la medic, nu sa duci smartphone-ul la un service de reparatii telefoane Bucuresti.

0 Shares
You May Also Like