Care-sunt-partile-componente-de-la-interiorul-unui-smartphone
Care sunt partile componente de la interiorul unui smartphone?

Care sunt partile componente de la interiorul unui smartphone?

0 Shares
0
0
0

Esti curios sa afli care sunt partile componente de la interiorul smartphone-ului tau? Daca da, vei gasi in acest articol aproape toate informatiile necesare despre componentele unui smartphone.

Toti tehnicienii si depanatorii de telefoane mobile, au nevoie sa stie care sunt exact partile ce compun un smartphone, in functie de model sau firma producatoare.

Aceste parti componente sunt asemanatoare cu cele de pe oricare telefon mobil sau tableta, indiferent de producator (Apple, Samsung, Htc, Microsoft, Nokia, LG, Sony, etc.) Pentru reparatii telefoane Bucuresti de cea mai buna calitate, intra pe Service-Gsm.ro.

Diferenta ar fi aceea ca marimea unei anumite componente si forma acesteia, poate sa difere de la model la model si de la un producator la altul.

De asemenea, localizarea unei piese poate sa difere, in functie de forma, brandul si dimensiunile smartphone-ului. Dar functia acelei parti componente, este si va fi aceeasi.

Exista 2 tipuri de parti componente ale smartphone-urilor: partile interioare si cele exterioare. Partile exterioare sunt compuse din fata telefonului (carcasa), parti de protectie si alte accesorii. Carcasa poate fi indepartata pentru a avea acces la partile interioare.

Partile interioare.

1.    PCB-ul: Aceasta placa de dimensiuni mici de la interiorul smartphone-ului, colorata de obicei in verde sau albastru, este numita si PCB (printed circuit board) sau motherboard, adica placa de baza. Aceasta este cea mai importanta componenta interioara a unui telefon mobil sau tableta. Toate chipset-urile ce performeaza diferite functii, se afla aici. Este de fapt ca motorul pentru o masina.
2.    Bateria: Bateria asigura telefonului energia electrica, necesara pentru a functiona. Pentru majoritatea telefoanelor, bateria se poate inlocui sau indeparta foarte usor, dupa inlaturarea protectiei (capacului). Voltajul de iesire pentru o astfel de baterie, este in general unul de 3.7V in curent continuu sau 3.8V.
3.    Microfonul : acesta are capacitatea de a converti vocea in semnale electrice. Functia sa este aceea de a transmite vocea noastra, persoanei apelate si va fi localizat intotdeauna in partea de jos a telefonului, pentru o receptie foarte buna.
4.    Speaker: Mai este numit si receiver sau earpiece. Acesta converteste semnalul electric in semnal sonor. Functia sa este exact inversa functiei microfonului, permitand ca ceea ce ne spune persoana apelata, sa poata ajunge la noi transformat din semnal electric, in semnal sonor.
5.    Keypad-ul: Functioneaza ca un fel de switch on-off, atunci cand apasam un buton.
6.    Display-ul: Acesta este o parte foarte importanta a telefonului, este partea cu ajutorul careia putem vizualiza interfata grafica a telefonului care face legatura dintre functiile acestuia si noi. Este ecranul telefonului, bazat pe cristale lichide, cunoscut in ziuda de astazi sub abrevierea LCD (liquid crystal display).
7.    Conectorul bateriei si conectorul SIM: aceste 2 conectoare permit conectarea bateriei si respectiv a sim-ului, la pcb-ul smartphone-ului.
8.    Conectorul de incarcare: Acesta este reprezentat in general printr-un socket in care poate intra un charger extern, pentru incarcarea bateriei de la interiorul smartphone-ului. Acest conector, transfera voltajul de la charger catre PCB. Mai este numit si charging port.
9.    Conectorul de casti: In acesta introducem castile (earphones) si poate fi de tip jack (mama) sau alt tip proprietar.

0 Shares
You May Also Like