Trei lucruri remarcabile despre smartphone-urile cu camera duala

Trei lucruri remarcabile despre smartphone-urile cu camera duala

0 Shares
0
0
0

Camerele din Smartphone au evoluat constant de-a lungul anilor. Au disparut zilele in care utilizatorii ar fi multumiti cu o camera video din spate de 1-2MP si o camera VGA (echivalenta cu 0,3 megapixeli) in fata.

Unele dintre noile smartphone-uri de pe piata au camere care ar putea inlocui cu usurinta varfurile si punctele de inalta calitate in multe feluri. In voga sunt telefoanele cu camera cu doua obiective, una dintre cele mai recente tendinte in evolutia in curs.

Restrictiile principale la proiectarea unui smartphone sunt mentinerea greutatii si a grosimii la minim. Echiparea telefonului cu o camera cu lentile cu doua obiective este una dintre noile modalitati de imbunatatire a calitatii imaginilor in limitele respective.

Iata cateva dintre faptele uimitoare pe care v-ar placea sa le cunoasteti despre un smartphone dual-camera, mai ales daca doriti sa cumparati unul.

Camerele digitale au fost concepute pentru a simula viziunea noastra binoculara

Incearcati sa va concentrati pe un obiect la distanta, cu unul din ochii inchis. In timp ce faceti acest lucru, deschideti celalalt ochi. Veti observa ca campul de vedere creste brusc. Aceasta este ceea ce face o camera duala.

Ajuta la maximizarea focalizarii si zoom-ului, iar rezultatul este o imagine cu detalii mult mai bune si culori realiste. In acest fel, puteti face clic pe imagini in unghiuri mai largi, imbunatatind in acelasi timp calitatea si precizia.

Sunt disponibile si telefoane inteligente cu camera duala “frontala”

Daca credeti ca telefoanele inteligente au venit doar cu camere duble cu spate, atunci ati fi surprins de faptul ca unele dintre ele chiar le au in fata. Recent, un brand bine-cunoscut a lansat un model cu camere foto 20MP + 8MP.

De asemenea, are un mod dedicat “Bokeh” care permite diafragma sa fie ajustata conform preferintelor utilizatorului, permitandu-le sa capteze efectul de profunzime mai bun. Bokeh este o tehnica de fotografie care obliga telespectatorii sa-si concentreze atentia asupra unei anumite zone a imaginii, de obicei subiectul principal.

Aranjamentul camerelor de luat vederi nu are importanta

Unele dintre telefoanele inteligente au cele doua camere din setul de dispozitive cu doua camere, aranjate una langa alta. Altele au unul deasupra celuilalt. Cu toate acestea, aranjamentul nu are nicio importanta.

Este pentru ca, sa zicem ca aveti un telefon cu cele doua camere plasate orizontal, adica una langa cealalta, cand faceti clic pe o imagine in modul peisaj. Acum, cand rotiti telefonul pentru a face clic pe o fotografie in modul portret, aranjamentul camerelor devine vertical, insa calitatea imaginii nu se schimba.

Telefoanele cu doua camere sunt un prim exemplu al proverbului potrivit caruia doi sunt intotdeauna mai buni decat unul. Cu doua camere, inseamna pur si simplu ca aveti doi senzori si doua lentile, ceea ce mareste in mod esential calitatea imaginilor prin dublu. In cazul in care doriti sa achizitionati un astfel de telefon, va puteti indrepta atentia spre HUAWEI P20 introduce noua camera duala Leica.

Noul HUAWEI P20 este inspirat de undele de energie luminoasa care umplu universul. Corpul sau din sticla curbata reuneste conceptul de durabilitate cu cel de lumina, pentru un design de smartphone cu adevarat inedit.

Ei bine, pentru a va proteja atat camerele foto cat si intregul dispozitiv, cu siguranta este necesar sa pastrati mereu telefonul intr-o husa Huawei compatibila.

Puteti descoperi la magazinele online precum MagazinGsm, diferite modele de huse Huawei compatibile cu modelul Huawei P20. Pastrandu-va telefonul protejat, puteti folosi dispozitivul mult si bine fara probleme.

0 Shares
You May Also Like