Lavazza - un nume cu istorie!

Lavazza – un nume cu istorie!

0 Shares
0
0
0

Fiecare nume de pe pachetul de cafea are propria poveste si istorie. Preferintele pentru cafea sunt in functie de obisnuinta, posibilitati si pana la urma o optiune.

Cafeaua pare a fi doar o licoare de culoare inchisa, cu un gust amar si cu calitatea de a a ne face ziua mai buna.

Atunci cand vorbim despre consumatorii de cafea marea majoritate au ajuns sa se identifice cu un anume gust si sa isi pastreze preferinta de-a lungul timpului.

Lavazza aduce in ceasca ta un gust unic care deja si-a castigat prestigiul printre consumatori.

Cu o vechime de 92 de ani, aroma cafelei s-a pastrat de-a lungul timpului in principal asa cum a fost creata.

Luigi Lavazza pentru unii doar un nume italian este creatorul si dezvoltatorul cafelei Lavazza pe care azi o intalnim sub diverse forme.

In anul 1895, acesta isi deschidea primul magazin alimentar in Torino. In urma preocuparilor sale intense pentru cafea si pentru consumatorii de cafea, acesta a reusit sa combine mai multe tipuri de cafea si sa ajunga la un gust unic cu multa pasiune si daruire.

Initial comerciantul se ocupa de un mic magazin alimentar care comercializa sapunuri, ulei, zahar, lumanari si multe alte obiecte sau alimente marunte necesare consumului de zi cu zi.

Dupa doi ani acesta incepe procesul de prajire al cafelei si incearca sa descopere arome si gusturi diferite prin combinatii de cafea din zone si surse diferite. Acesta a fost primul pas care l-a dus pe Luigi la ceea ce numim noi in zilele noastre cafea Lavazza.

El a combinat cafea din zone diferite pentru a crea amestecuri diferite si echilibrate.

In scurt timp, toata familia sa a preluat conceptul si s-au alaturat tatalui lor dezvoltand o adevarata industrie a cafelei.

Incepand cu anul 1948 afacerea familiei a inceput sa cunoasca o reala dezvoltare datorita maririi cererii de cafea si deci vanzarile au crescut vertiginos.

Cafeaua Lavazza a devenit foarte populara pe teritoriul Italiei si in scurt timp a treia generatie a familiei reuseste sa extinda afacerea si in afara Italiei.

In anul 1927 a fondat Luigi Lavazza SPA care a cunoscut in scurt timp o mare popularitate si a reusit sa cucereasca zona provinciei Torino.

Initial cafeaua era ambalata intr-un pachet Pergamin, confectionat din doua straturi de hartie care avea calitatea de a pastra aroma cafelei pentru mai mult timp.

Datorita acestui lucru oamenii au inceput sa cumpere cafeaua in cantitati mult mai mari fiind foarte usor sa o pastreze acasa.

Se spune ca acesta ar fi fost primul pas spre brandul binecunoscut azi.

Primul logo Lavazza a fost creat in anul 1946 de catre Aerostudio Borghi in Milano si inca isi pastreaza forma primara avand acel A din interiorul cuvantului mai mare decat restul literelor care compun cuvantul.

Conservarea pe timp mai lung a cafelei si posibilitatea distribuirii ei in cantitati mai mari a venit o data cu aparitia cutiei de ambalare in vid.

Acesta cutie era capabila sa pastreze intacta aroma si calitatea cafelei pentru o perioada lunga de timp.

In anul 1959 s-a lansat pentru prima data cafeaua Lavazza decofeinizata care s-a bucurat si ea de un real succes.

In anul 1995 marea familie detinea deja 5 fabrici de productie si o gama variata de produse insumand in jur de 250 de articole.

Prima cafeanea Lavazza a fost deschisa in anul 1996 si s-a numit San Tommaso 10.

Cafeneaua a fost construita exact pe locul unde a fost candva micul magazin alimentar al lui Luigi si practic punctul de plecare al intregii afaceri Lavazza.

In prezent cafeaua unica este prezenta in peste 80 de tari si se bucura de un real succes.

In toate colturile lumea, gustul cafelei Lavazza a devenit un lucru indispensabil printre iubitorii de cafea.

EspressoCafe ne aduce bucuria gustului cu fiecare produs pe care il ofera consumatorilor. Varietatea produselor oferite este perfect impletita cu calitatea cafelei.

Pentru cei care s-au identificat deja cu gustul inconfundabil al cafelei Lavazza fiecare moment in care se savureaza o cafea devine o adevarata placere.

Cele mai cunoscute sortimente de cafea macinata imbie cu aromele existente precum si cu calitatea de a mentine brandul italian in forma cu care a fost conceputa acesta cafea.

La fel cum ziua buna se cunoaste de dimineata, cafeaua buna se cunoaste de la prima degustare!

0 Shares
You May Also Like