Fisa post ajutor bucatar – atributele ajutorului de bucatar

Fisa postului unui ajutor de bucatar si atributiile sale

0 Shares
0
0
0

Fisa postului ajutor de bucatar este actul care defineste in mod concret toate atributiile si responsabilitatile acestui post.

Ocuparea unei functii intr-o echipa de profesionisti in domeniul gatitului poate fi o ocazie excelenta pentru a descoperi numeroase aspecte in ceea ce priveste arta culinara.

Ajutorul de bucatar este o persoana care ocupa una dintre pozitiile personalului dintr-o bucatarie, iar importanta sa este destul de mare in ierarhie avand in vedere sarcinile indeplinite de acesta.

Ce cuprinde fisa postului unui ajutor de bucatar?

Fisa postului ajutor bucatar cuprinde, printre altele, o serie de sarcini simple care trebuie sa fie indeplinite de ajutorul de bucatar inainte de pregatirea unui fel de mancare, iar printre acestea se numara: curatarea legumelor, curatarea si eviscerarea pestelui, curatarea, intretinerea si depozitarea veselei, echipamentului necesar procesului de gatire si a ustensilelor din bucatarie, a altor echipamente specifice si a spatiului de lucru.

Printre activitatile principale din fisa postului unui ajutor de bucatar se numara pregatirile preliminare gatitului, receptia si distributia marfurilor, respectiv a produselor, alimentelor si a altora asemenea, intretinerea bucatariei si a incaperilor auxiliare, asigurarea produselor utilizate la gatit etc.

Competentele principale ale unui ajutor de bucatar sunt intelegerea semnificatiei diferitelor activitati si a rolului pe care il are fiecare persoana in cadrul echipei de lucru, organizarea postului de lucru prin respectarea instructiunilor primite in avans, pregatirea intregii activitati de gatit. Ideal este ca un ajutor de bucatar sa fie disponibil si pentru alti actori din bucatarie, nu numai pentru bucatarul chef care conduce intreaga activitate de gatire.

Fisa postului ajutor bucatar

Cum se face remunerarea unui ajutor de bucatar?

Remunerarea unui  ajutor de bucatar tine seama de diverse aspecte precum locatia unitatii, autonomia solicitata si altele asemenea.

Desi nu este nevoie de o anumita certificare profesionala pentru detinerea unei astfel de funcii, un ajutor de bucatar trebuie sa aiba abilitatea de a se adapta diversitatii companiilor, clientilor si variatiilor fluxurilor de activitati. Locul de munca este accesibil persoanelor care nu au inca experienta profesionala.

Mai mult decat a le oferi o sansa de intrare pe piata muncii, aceasta functie le ofera ajutoarelor de bucatar sansa de a evolua si de a ocupa functii mai importante in bucatarie, precum functia de bucatar, bucatar-sef sau bucatar secund.

Acest domeniu ofera o mare diversitate in ceea ce priveste oferta de locuri de munca, companiile care cauta personal fiind multe, de la restaurante la hoteluri sau pensiuni. Pentru ca este primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care doreste sa aiba meseria de bucatar, aceasta functie este una esentiala in ceea ce priveste invatarea.

Fisa postului unui ajutor de bucatar: sarcini!

Sarcinile desfasurate de ajutorul de bucatar sunt multiple, iar acestea se realizeaza invatand prin observarea profesionistilor deja formati si prin practica acestora analizata in detaliu. Desi porneste de la sarcini simple, ajutorul de bucatar poate ajunge rapid la crearea unor feluri de intrare sau la gatirea anumitor tipuri de carne.

Evolutia unui ajutor de bucatar se poate obtine de multe ori doar prin mai multi ani de experienta, insa daca unitatea este mai mica, este posibil ca nivelurile sa nu fie toate respectate in ordine pentru atribuirea unei functii. Aceasta functie permite evolutia atat pe plan intern, cat si pe plan extern, atat la nivel national, cat si international, deoarece meseria de bucatar este una internationala.

0 Shares
You May Also Like