Cele mai importante atractii turistice din Romania

Cele mai importante atractii turistice din Romania

0 Shares
0
0
0

Daca credeti ca Romania este doar despre vampiri care pandesc in castele intunecate, abia asteptand sa manance turisti, ganditi-va din nou. Vampirii transilvaneni sunt foarte populari, desigur, dar Romania este mai mult decat contele Dracula al lui Bram Stoker si Palatul Brukenthal. Romania are partea sa de castele medievale, dar are si peisaj alpin, mare, plaja, dealuri si statiuni balneare. Are sate ciudate si biserici pictate care sunt minunate. La fel de grozave sunt si milioanele de pasari care pot fi gasite in Delta Dunarii, unde fluviul ajunge in Marea Neagra.

Izvoarele din Slanic Moldova

Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru toate izvoarele sale cu ape carbonate si usor sulfuroare, clorate sau sodice, hipotonice, hipertonice si oligominerale, care au fost descoperite in 1801. In 1852 au fost facute primele teste chimice si in 1877 au aparut primele instalatii balneare din zona. In timp calitatile apelor de aici au fost ocnfirmate si de medaliile obtinute la expozitii internationale. Daca vrei sa vizitezi zona, poti gasi cazare Slanic Moldova 2020 la cele mai bune preturi, urmand linkul.

Bisericile de lemn din Maramures

Cand conducatorii straini din Maramures au refuzat sa-i lase pe oameni sa construiasca biserici de piatra de lunga durata, au apelat in schimb la lemn. Au construit aproximativ 300 de biserici din lemn pe o perioada de 200 de ani; astazi aproximativ 100 din aceste biserici pot fi vizitate. Aceste structuri medievale sunt in mare parte ortodoxe, dar exista cateva biserici greco-catolice. Bisericile, de obicei cu clopotnite inalte si subtiri, reflecta un grad avansat de cunostinte despre tamplarie. Sunt simple si elegante in acelasi timp. Picturile realizate manual decoreaza interiorul multor biserici.

Mocanita din Valea Vaserului

Faceti o calatorie in timp in timp ce va plimbati prin padurile din Muntii Carpati cu un tren cu aburi. De-a lungul raului Vaser, calea ferata forestiera Valea Vaser functioneaza inca din 1932, cand a fost folosita pentru a  scoate busteni din padure si pentru a ii duce la moara. Astazi, acesta mocanita transporta si turistii carora le place romantismul trenurilor vechi cu ecartament ingust,care calatoresc prin peisaje absolut superbe. Plimbarea se opreste la Paltin, unde ai la dispozitie doua ore pentru a te bucura de peisaj si pentru a lua masa.

Delta Dunarii

Daca sunteti iubitor de natura, rasfatati-va in Delta Dunarii, cea mai mare delta fluviala conservata din Europa. Cea mai mare parte se afla in Romania. Asigurati-va ca aduceti binoclul, deoarece acesta este un paradis pentru urmarirea faunei salbatice, in special a pasarilor. Pasarile care ajung aici pentru reproducere vin din cele mai indepartate tari. Canalele strajuite de salcii ofera un mediu minunat pentru cele 300 de specii de pasari gasite aici. Veti gasi, de asemenea, animale salbatice, cum ar fi lupii si mistretul.

Toate aceste destinatii de vacanta sunt idei extrem de bune pentru momentul in care vrei sa te distrezi in concediu in locuri pe care nu le-ai mai vizitat pana acum. De asemenea, sunt zone nu foarte populate de turisti in sezon, si mai putin aglomerate decat orasele destinatie clasice, precum Constanta, sau asa cum este traseul pe Valea Oltului.

0 Shares
You May Also Like