Ce acte sunt necesare pentru deschiderea unui bar?

Ce acte sunt necesare pentru deschiderea unui bar?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ai ceva banuti pusi deoparte si vrei sa incepi o afacere, cu siguranta ai putea sa te gandesti sa deschizi un bar.

De ce un bar? Pentru ca tinerii si nu numai, prefera sa isi petreaca timpul liber in baruri si cafenele, asa ca daca iti vei deschide un bar, daca acesta va fi intr-o locatie bine gandita, daca vei avea un personal de nota 10, iar barul va arata foarte bine, cu siguranta succesul nu va intarzia sa apara.

Dupa ce vei deschide barul, va fi nevoie apoi sa incepi o campanie intensa de promovare a acestuia, pentru atrage cat mai multi prieteni. Inceputul va fi mai greu pentru ca dupa aceea, clientii vor veni des in barul tau.

Pentru a deschide un bar insa, trebuie sa cunosti anumite detalii importante, astfel ca inainte de toate trebuie sa inregistrezi punctul de lucru de bar, pentru eliberarea Certificatului constatator privind activitatile care se vor desfasura in bar.

Vei avea apoi nevoie sa obtii autorizatia de functionare pe linia sanitara si sanitar veterinara, dupa care va trebui sa obtii autorizatie si avize pompieri pentru a putea incepe sa iti desfasori activitatea.

Aceste documente nu sunt nici pe departe suficiente, pentru ca mai trebuie sa ai la dispozitie si o autorizatie de functionare eliberata de catre primarie, iti va mai trebui si o autorizatie pentru montarea unei reclame, a unei firme sau a unui panou, plus ca vei avea nevoie de autorizatia privind deschiderea sticlelor cu bauturi alcoolice.

Pentru a putea sa iti desfasori activitatea va fi nevoie sa inchei un contract de colaborare cu un medic specializat in medicina muncii, si va trebui sa inchei un contract de salubrizare pentru ridicarea gunoiului.

Nu trebuie uitat nici faptul ca amenajarea spatiului trebuie sa fie facuta in conformitate cu normele UE, care prevad 3 spatii necesare, si anume spatiul de vanzare, spatiul de depozitare si spatiu pentru personal. Trebuiesc cunoscute si instructiunile tehnologice, iar aici trebuie sa fie prezenta schema de igienizare (wc personal, vestiar personal, wc clienti, etc.).

Atunci cand vrei sa deschizi un bar trebuie sa ai tot timpul la indemana dovada de efectuare periodica a serviciilor 3D (dezinsectie, dezinfectie si deratizare).

Iti va mai trebui un aviz calificare personal (ospatari, barbani, etc.), plus ca va trebui sa ai fise de personal si evaluari de risc pentru fiecare post de lucru.

Nu trebuie sa uiti nici faptul ca vei avea nevoie de un contract de service pentru casa de marcat, si vei avea nevoie chiar si casa de marcat.

Dupa ce vei deschide barul, va fi nevoie sa afisezi intr-un loc vizibil certificatul de inregistrare al firmei in Registrul Comertului, va fi nevoie sa afisezi si certificatul constatator, autorizatie, dar si anunturile privind interzicerea de bauturi alcoolice si tutun catre minori. Mai trebuie afisat un numar de telefon si adresa oficiului pentru Protectia Consumatorului.

Trebuie deasemenea sa asiguri si paza barului, prin paza proprie sau incheierea unui contract cu o firma de securitate.

Asadar, acestea sunt lucrurile pe care este necesar sa le cunosti atunci cand vrei sa iti deschizi un bar.

0 Shares
You May Also Like