Tot ce trebuie sa stiti despre hyper threading si alte caracteristici ale procesoarelor

Tot ce trebuie sa stiti despre hyper threading si alte caracteristici ale procesoarelor

5 Shares
0
0
5

Intel Hyper-Threading utilizeaza tehnologia multithreading pentru a face sistemul de operare si aplicatiile sa creada ca un procesor are mai multe nuclee decat are de fapt. Tehnologia Hyper-Threading este utilizata pentru a spori performanta in cadrul sarcinilor cu mai multe fire de executie.

Cea mai simpla situatie multipla este un utilizator care ruleaza mai multe programe simultan, dar exista si alte activitati care profita de Hyper-Threading, cum ar fi operatiile multimedia (cum ar fi transcodarea si redarea) si navigarea pe Web (incarcarea unor elemente diferite, ). Noi va recomandam calculatoare refurbished i7.

Explicatia rapida este ca toate procesoarele Core i7 utilizeaza Hyper-Threading, astfel incat un procesor cu opt nuclee poate gestiona 16 fluxuri, un patru-core poate gestiona opt fluxuri, iar un dual-core poate gestiona patru fluxuri. Core i5 utilizeaza Hyper-Threading pentru a face un CPU dual-core sa se comporte ca un procesor cu patru nuclee, dar daca aveti un procesor Core i5 cu patru nuclee adevarate, acesta nu va avea Hyper-Threading. Deocamdata, Core i5 se bazeaza pe manipularea a patru fluxuri, folosind patru nuclee reale sau doua nuclee cu Hyper-Threading.

Generatia Westmere a procesoarelor Core a introdus grafica Intel HD, care este o grafica integrata incorporata in nucleul procesorului propriu-zis. Anterior, grafica integrata Intel a fost construita pe chipset-urile placii de baza, mai degraba decat pe procesor.

Veti gasi generatia a sasea  Skylake si procesoarele de generatie a saptea de la Kaby Lake au grafica Intel HD (de exemplu, Intel HD Graphics 630) sau optiuni Intel Iris / Iris Plus. Retineti ca, in timp ce procesoarele Intel de ultima generatie va vor permite sa jucati jocuri 3D la setari de calitate medie, veti avea totusi nevoie de unitati GPU separate de la AMD sau Nvidia pentru a juca jocuri 3D la rezolutii de 1080p sau 4K cu setari de calitate superioara activate.

Aceleasi reguli numerice se aplica aici, astfel incat Intel Iris Plus 650 are performante mai bune decat Intel HD Graphics 630, care functioneaza mai bine decat Intel HD Graphics 510.

Veti gasi grafica Intel Iris Plus si Intel HD pe procesoare Core i7, in timp procesoarele i5 ofera una dintre cele mai multe versiuni ale graficii Intel HD, in functie de numarul de core. Grafica integrata economiseste energie, deoarece nu exista cip grafic suplimentar pe placa de baza a laptop-ului sau a desktop-ului.

Intel a anuntat recent o noua familie de procesoare Core X destinata utilizatorilor de inalta performanta, cum ar fi gamerii si editorii video. Procesorul Core i9-7980XE Extreme Edition, de exemplu, are 18 nuclee si poate procesa simultan 36 de fire. De asemenea, se vinde cu amanuntul pentru 1.999 de dolari si este suprasolicitat de majoritatea utilizatorilor.

Procesoarele mai serioase din seria X includ Core i5-7640X (242 dolari) cu patru nuclee si Core i7-7820X (599 dolari) cu opt nuclee. Aceste procesoare se bazeaza atat pe arhitectura Kaby Lake, cat si pe Skylake, in functie de model si sunt proiectate sa functioneze cu noul soclu LGA2066 Intel si chipset-ul de placi de baza X299. Veti avea nevoie de un PC nou, sau cel putin o placa de baza noua, pentru a juca in aceasta arena.

Comentariile directe ale acestor cipuri sunt inca in asteptare, dar sunt pozitionate ca un hardware de inalta performanta pentru redarea 3D CGI, calcule matematice pe seturi de date mari, procesare video 4K si, bineinteles, dezvoltarea jocurilor / aplicatiilor.

5 Shares
You May Also Like