3 aplicatii utile pentru recuperarea datelor de pe un card SD

3 aplicatii utile pentru recuperarea datelor de pe un card SD

0 Shares
0
0
0

Cardul de date SD este cea mai utilizata unitate de stocare a informatiilor, in special cand vorbim de telefoane mobile si aparate de fotografiat. Evolutie pe piata tehnologica a facut ca aceste sisteme de pastrare a informatiilor sa fie atractive si pentru utilizatorii de laptopuri si unitati desktop. Astfel se poate spune ca dispozitivele SD sunt cele mai populare dintre unitatile externe de stocare.

Totusi dimensiunea redusa si structura acestora le face si elemente volatile, ce pot fi deteriorate cu usurinta, deci si riscul de a pierde informatiile este destul de ridicat. Fisierele stocate pot fi sterse din greseala sau din pricina unor atacuri virale. Pentru a nu pierde iremediabil folderele este important sa se foloseasca cele mai potrivite modalitati  de recuperare date card SD. In randurile urmatoare vom descoperi care sunt cele mai utile aplicatii care te ajuta sa restaurezi datele pierdute de pe un card SD.

Recuperare date Card SD – Recuva

Recuva este considerat in prezent cel mai eficient program de recuperare a datelor sterse accidental sau din pricina unor virusi, de pe orice tip de unitate de stocare. Scaneaza rapid sistemul, evalueaza si rezolva problemele in doar cateva minute. Daca fisierele sterse nu sunt corupte sau rescrise, recuperarea datelor se face in proportie de 100%.

Avantajul aplicatiei Recuva este ca poate fi utilizat pentru a recupera datele de pe card SD dar si pentru alte tipuri de unitati de stocare: HDD, SSD, stick memorie. Deasemenea permite scanarea profunda a cardului si poate fi utilizat pentru a sterge fisierele nedorite pentru totdeauna. Dezavantajul lui Recuva tine de aspectul simplu, plictisitor si de faptul ca poate fi folosit pentru sisteme de operare Windows.

Recuperare date card SD – EaseUS Recovery Wizard 

EaseUS Recovery Wizard este o aplicatie gratuita care ajuta la restaurarea fisierelor video, audio, a imaginilor si a documentelor de tip email. Poate fi folosita atat de utilizatori sistemelor Windows cat si de cei ce detin computere Mac. Ofera posibilitate de scanare rapida dar si de scanare profunda a fisierelor ce doresc a fi recuperate. Cu ajutorul acesteia nu doar ca recuperezi fisiere, ci ai si posibilitatea de a vizualiza continutul inainte de restaurare, astfel poti face o selectie mai ampla si mai completa a continutului.

Avantajele aplicatiei sunt numeroase, in primul rand este compatibila cu cardurile de memorie SD dar si cu alte tipuri de unitati de stocare a datelor. Este accesibila atat utilizatorilor de Apple cat si celor ce au ca sistem de operare Windows. Un alt avantaj tine de interfata prietenoasa ce o face usor de folosit.

Recuperare date card SD – Soft Perfect Dosar Recovery

Soft Perfect Dosar Recovery este una dintre aplicatiile simple, ce pot fi descarcate si utilizate de novici. Permite realizarea operatiunilor de scanare si recuperare a datelor in timp foarte scurt. Este portabila si poate fi utilizata fara a fi instalata in prealabil pe calculator. Totusi are mici dezavantaje, este mai eficienta in recuperarea continutului media si mai putin eficace in restaurarea continutului de alta natura. Deasemenea in cazul cardurilor SD cu fisiere corupte, sansele de recuperare a informatiilor sunt reduse.

0 Shares
You May Also Like