Tot ce trebuie sa stii inainte sa iti pierzi telefonul

0 Shares
0
0
0

Este un fapt nefericit ca telefoanele scumpe pe care le purtam in permanenta cu noi, sunt tintele principale pentru hoti – precum si foarte usor de lasat in urma in masinile sau metrou sau pe mesele de cofetarie.

Acum, cand ne bazam  atat de mult pe smartphone-urile noastre, avand unul furat sau, se poate simti ca sfarsitul lumii. Dar nu trebuie sa fie, nu chiar. Iata pregatirile pe care le puteti face inainte ca cele mai grave lucruri sa se intample si ce sa faceti daca se intampla.

Activati Urmarirea de la distanta

Indiferent daca este vorba de Android sau iPhone, telefonul dvs. va veni cu un instrument incorporat care va permite sa il urmariti de pe web sau de la un alt dispozitiv.

Pe Android (stoc), se numeste Gasiti dispozitivul meu si il puteti activa in meniul Securitate si locatie din Setari. In iOS, se numeste Gasiti iPhone-ul meu, iar din Setari trebuie sa atingeti numele dvs., apoi iPhone-ul, pentru a il porni.

Apoi, puteti sa urmariti telefonul Android de pe orice dispozitiv in care sunteti conectat (a) cu acelasi cont Google sau sa urmariti iPhone-ul de pe orice dispozitiv in care sunteti conectat (a) la acelasi cont Apple. Puteti, de asemenea, sa vedeti ultima locatie raportata a telefonului dvs. pe web, accesand Contul dvs. Google sau portalul iCloud.

Daca ti-ai pierdut telefonul, poti vedea exact unde a disparut, desi, daca a fost furat, nu v-am recomanda sa vanati hotul.

Puteti utiliza atat Gasiti dispozitivul meu, cat si Gasiti iPhone-ul meu pentru a sterge de la distanta, de asemenea, datele smartphone-ul dvs., si asta  va poate ajuta sa va protejati datele, indiferent daca receptorul a disparut sau a fost in mod deliberat oferit. Te invitam pe BeeeeesBlog pentru a descoperi mai multe articole super utile.

Ganditi-va la toate aplicatiile in care va conectati automat pe telefonul dvs.: Facebook, Instagram, Snapchat si Twitter, poate, plus conturile dvs. de e-mail si poate chiar un cont de cumparaturi sau doua. Singura bariera intre acele conturi si altcineva care va preia telefonul este ecranul de blocare.

Avand in vedere acest lucru, este esential sa puneti o anumita protectie pe ecranul de blocare al telefonului, indiferent daca este vorba de un cod PIN, un model, o amprenta digitala sau o fata.

Puteti gasi aceste optiuni in sectiunea Securitate si locatie din Setari Android sau Face ID & Passcode (sau ID-ul de atingere si codul de acces) din Setarile iOS.

Acest lucru opreste pe oricine altcineva sa va acceseze telefonul sau sa fure orice date de pe el sau cel putin o face foarte dificila. Aceste protectii ale ecranului de blocare nu va impiedica sa stergeti telefonul de la distanta, desi puteti sa stergeti aplicatiile cu ajutorul functiei Gasiti dispozitivul meu sau Gasiti iPhone-ul fara a avea acces la el.

Indiferent daca goliti telefonul, trebuie sa va pregatiti pentru posibilitatea ca niciodata sa nu mai vedeti smartphone-ul dvs. Aceasta inseamna ca trebuie sa creati copii de siguranta ale datelor dvs. in alta parte.

Din fericire, aplicatiile si sistemul de operare al telefonului dvs. pot avea grija de cele mai multe pentru dvs.: instalati Instagram pe un nou telefon, de exemplu, conectati-va si contul dvs. este chiar acolo unde l-ati lasat.

0 Shares
You May Also Like