Cea mai buna apa pentru familia ta

0 Shares
0
0
0

Stilul de viata se schimba mai ales cand apar copiii, pentru care majoritatea parintilor aleg ceea ce este mai bun, pentru a asigura o crestere sanatoasa.

Pe de alta parte, unele persoane in varsta sunt nevoite sa isi schimbe obiceiurile alimentare pentru a evita problemele de sanatate sau agravarea acestora. Deoarece organismul uman este pana la 70% apa, calitatea apei pe care o folosim pentru baut sau hrana este esentiala.

Apa de la robinet

Pentru cei care au acces la o retea de alimentare care aduce apa dintr-un bazin controlat microbiologic, aceasta este cea mai buna solutie de aprovizionare cu apa, mai ales daca la robinet se ataseaza un filtru. Singurul incovenient al apei de la robinet este o posibila contaminare cu rugina sau alte impuritati de pe retea, unele retele fiind invechite.

O solutie moderna, foarte practica pentru a avea o apa de calitate direct de la reteaua de apa este un filtru sau chiar un dozator cu filtru, care pot elimina din apa impuritatile, microorganismele, dar si gustul neplacut.

Dozatoarele de apa au si avantajul ca imbogatesc apa din punct de vedere mineral sau pot regla PH-ul, o apa alcalina fiind mai benefica pentru organism. Multi dintre cei care au ales un dozator au fost atrasi de confortul de a avea instant apa calda pentru ceai, de exemplu, sau apa rece pentru diferite bauturi racoritoare.

Apa de la izvoare sau de la fantani

Cei care au acces la fantani sau izvoare cunoscute in mod traditional ca ar avea apa buna, adica potabila, daca au copii mici, ar trebui totusi sa testeze aceasta apa inainte sa o foloseasca pentru alimentatia acestora.

Ca si apa de la robinet, apa din izvoare sau din fantani – daca se stie ca are un continut microbiologic normal – ar trebui sa fie fiarta inainte de a fi data copiilor mici, dar nu mai mult de 10 minute, timp de fierbere dupa care s-a observat ca se produce o crestere a concentratiei de sodiu, calciu si nitriti.

Apa imbuteliata din comert

In ceea ce priveste apa imbuteliata, adusa din surse cunoscute pentru calitate si certificate ca sunt controlate microbiologic, exista doua aspecte care trebuie luate in considerare la alegerea produsului: de preferat ar fi ca apa sa fie imbuteliata in sticle, nu in pet-uri, iar eticheta sa fie cu atentie studiata pentru a verifica daca mineralele continute nu sunt contraindicate.

Exista studii stiintifice care dovedesc ca ambalajul de plastic nu este sanatos, contaminand continutul lichid, insa, pe de alta parte, sunt cercetatori care au contracarat astfel de teorii. Sticla in mod cert asigura o calitate mai buna a apei, iar un copil de 1-2 ani va fi mai putin expus la orice posibil factor extern din punctul de vedere al acumularii unor minerale sau substante prin apa.

Unele marci de apa plata imbuteliata au pe eticheta mentiunea ca este potrivita pentru copii mici, ceea ce inseamna ca este pura din punct de vedere microbiologic, ca are un continut de minerale mai mic de 500 mg/l, un continut de nitrati si sodiu cat mai mic, iar PH-ul este neutru sau usor alcalin.

0 Shares
You May Also Like