Tine noul iPad loc de PC?

0 Shares
0
0
0

Conform Apple, da. Poti renunta la laptop sau PC in favoarea noului device lansat de acestia. Gigantul american a lansat si o reclama recent ce incearca sa isi convinga clientii de acest lucru. In cadrul reclamei se sustine ideea ca iPad-ul ar fi chiar mai puternic decat un computer obisnuit, cel din urma devenind deci inutil.

Ca in cazul oricarei astfel de incercari vor exista entuziasti ce se vor lasa convinsi si vor opta pentru folosirea iPad-ului in mod exclusiv si renuntarea la PC. Insa acest lucru nu il face un PC deoarece mai exista o serie de bariere peste care mai are de trecut?

Care ar fi acestea?

Conform noii reclame si strategiei de marketing Apple noul iPad este ideal pentru seriale si continut video, pentru lucrat in Photoshop si produs muzica. Intr-adevar hardware-ul confirma aceasta abordare prin existenta unui port USB-C si a unui procesor performant de tip A12X.

Luarea de notite s-ar putea face de asemenea in mod facil cu ajutorul pen-ului, ceea ce il face ideal pentru elevi si studenti. Cu toate acestea un PC este capabil de mai mult decat operatiunile de mai sus. Dispune de stocare externa, permite deschiderea a mai multe ferestre de browser simultan precum si multe altele.

Pc-ul este optimizat pentru activitati profesionale sau cotidiene variate si permite deci multitasking-ul si efectuarea acestora cu maxima usurinta, pe cand iPad-ul mai are de lucru in aceasta directie.

De asemenea permite accesul la o gama mult mai variata de programe ce pot fi instalate cu usurinta in diverse scopuri in functie de nevoile utilizatorului, pe cand in cazul iPad acestea se limiteaza la ceea ce se gaseste in Store.

iPad Pro nu poate inca sa inlocuiasca PC-ul dar permite utilizatorilor sa preia o serie din operatiunile pentru care inainte aveau nevoie de un laptop sau PC si acum pot fi executate mai simplu si mai comod.

Se poate deci combina timpul petrecut pe calculator cu cel petrecut pe iPad insa utilizatorii vor avea probabil tendinta sa graviteze tot catre PC atunci cand au o sarcina de indeplinit si vor sa o faca rapid si sigur, datorita obisnuintei si dexteritatii capatate in timp.

Un alt motiv ar putea fi asocierea mentala intre iPad si ideea de timp liber si relaxare, pe cand cu PC-ul clasic asociem mai degraba munca si productivitatea.

Un alt dezavantaj ar fi riscul mare prezentat de lipsa protectiei. Un laptop presupune o oarecare portabilitate ce la randul ei presupune o oarecare protectiei.

In cazul iPad-ului ecranul este in mare parte expus in timpul transportului sau mai greu de protejat decat in cazul unui PC iar deteriorarea acestuia s-ar putea dovedi costisitoare. Daca o inlocuire sticla iphone 7 costa cateva sute de RON imaginati-va cat ar putea costa aceeasi operatiune in cazul unui iPad.

De asemenea noul spot publicitar Apple nu mentioneaza faptul ca tastatura necesara pentru transformarea iPad-ului in PC nu este inclusa in pachetul de baza al device-ului si trebuie deci achizitionata separat. Acest lucru va creste considerabil costul deja piperat al produsului.

0 Shares
You May Also Like