Tot ce trebuie sa stii despre termostate

Tot ce trebuie sa stii despre termostate

0 Shares
0
0
0

Termostatele de tensiune de linie sunt uneori utilizate in alte aplicatii, cum ar fi controlul ventilatoarelor (ventilatoare alimentate de la tensiunea de retea suflata printr-o bobina de tuburi care este fie incalzita sau racita de un sistem mai mare) in sisteme mari, utilizand cazane si racitoare centralizate , sau pentru a controla pompele de circulatie in aplicatiile de incalzire hidronica.

Sunt disponibili si cateva termostate programabile pentru a controla sistemele de tensiune de linie. Incalzitoarele de baza vor beneficia in special de un termostat programabil care este capabil de control continuu (cum sunt cel putin unele modele Honeywell), care controleaza in mod eficient incalzitorul ca o lampa de dimmer si creste treptat si scade incalzirea pentru a asigura o temperatura de camera extrem de constanta mai degraba decat sa se bazeze pe efectele de mediere ale histerezisului). Sistemele care includ un ventilator (cuptoare electrice, incalzitoare de perete etc.) trebuie sa utilizeze in mod obisnuit comenzi on / off simple. Noi va recomandam automatizari Salus.

Termostate electronice digitale

Produse Lux Produse WIN100 Termostat de programare pentru incalzire si racire programat, cu inchidere si deschidere a usii de control.

Termostatele digitale noi nu au componente mobile pentru masurarea temperaturii si in schimb se bazeaza pe termistori sau alte dispozitive semiconductoare cum ar fi un termometru de rezistenta (detector de temperatura de rezistenta).

In mod normal, una sau mai multe baterii obisnuite trebuie sa fie instalate pentru a functiona, desi unii asa-numiti termostati digitali “fura putere” folosesc circuitele obisnuite de 24 V AC ca sursa de alimentare, dar nu vor functiona pe circuitele “millivolt” alimentate cu termopile folosite in unele cuptoare.

Fiecare are un ecran LCD care arata temperatura curenta si setarea curenta. Cei mai multi au, de asemenea, un ceas si setarile de temperatura pentru ziua de zi si chiar in timpul saptamanii, utilizate pentru confort si conservarea energiei. Unele modele avansate au ecrane tactile sau capacitatea de a lucra cu sistemele de automatizare acasa sau de automatizare a cladirilor.

Termostatele digitale utilizeaza fie un releu, fie un dispozitiv semiconductor, cum ar fi triac, pentru a actiona ca un comutator pentru a controla unitatea HVAC. Unitatile cu relee vor opera sisteme milivolt, dar de cele mai multe ori fac un zgomot sonor “clic” atunci cand porniti sau opriti.

Sistemele HVAC cu capacitatea de a modula iesirea si pot fi combinate cu termostate care au un controler PID incorporat pentru a obtine o functionare mai usoara. Exista, de asemenea, termostate moderne cu algoritmi adaptivi pentru a imbunatati in continuare comportamentul sistemului inertial predispus. De exemplu, setarea celor in asa fel incat temperatura dimineata la ora 7:00 sa fie de 21 ° C (69,8 ° F), asigura ca in acel moment temperatura va fi de 21 ° C (69,8 ° F), unde un termostat conventional ar incepe sa lucreze la acel moment. Algoritmii decid in ce moment trebuie sa fie activat sistemul pentru a atinge temperatura dorita la timpul dorit.

Alt termostat folosit pentru controlul procesului / industrial, in cazul in care controlul ON / OFF nu este adecvat, controlul PID poate asigura, de asemenea, ca temperatura este foarte stabila (de exemplu, prin reducerea depasirilor prin reglarea fina a constantelor PID pentru valoarea setata [SV] sau mentinerea temperaturii intr-o banda prin desfasurarea unui control de histerezis).

0 Shares
You May Also Like