La ce se foloseste agrotextilul?

0 Shares
0
0
0

In trecut, majoritatea familiilor care locuiau in mediul rural se ocupau de agricultura, iar cei care detineau terenuri agricole cultivau diferite tipuri de cereale, pe care le foloseau pentru propriul consum, pentru hrana animalelor sau le vindeau pentru a castiga bani de pe urma agriculturii.

Oamenii din mediul rural, cei care aveau curte mai mare, cultivau chiar si in curte diferite tipuri de legume precum rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, gogosari, morcovi, vinete sau alte legume.

Acestea erau deasemenea cultivate atat pentru consumul propriu cat si pentru a fi vandute si pentru a castiga bani de pe urma acestei activitati.

In prezent, sunt multi cei care au renuntat la viata de la oras pentru a se muta in mediul rural, si pentru a se ocupa de agricultura, pentru ca in mediul rural traiul nu este atat de rau.

Cei care cultiva diferite tipuri de legume, isi pot construi propriile sere, iar in acest sens au nevoie nevoie de grinzi din lemn pentru a construi scheletul serei. Sera poate avea si schelet metalic, si are deasemenea nevoie de folie din material agrotextil pentru a construi peretii serei.

Un astfel de material agrotextil se foloseste atunci cand agricultorii isi doresc sa creeze o sera in care sa cultive plante si legume, insa exista agricultori care folosesc acest tip de material si atunci cand construiesc sere in interiorul carora planteaza diferite floricele, pepiniere floricule ca mulci permanent.

Foliile din materiale agrotextile se folosesc si in diferite amenajari ale spatiilor verzi, sau atunci cand se doreste producerea unui gazon nou, insa aceste folii pot sa fie utilizate chiar si in diferite scopuri industriale, ele fiind solutia ideala pentru materia prima de ambalare a produselor.

Aceste materiale agrotextile sunt atat de importante dat fiind faptul ca ofera o serie importanta de avantaje, iar unul dintre acestea este reprezentat de faptul ca se obtine reducerea pierderilor de apa prin evaporare.

Deasemenea, agricultorii care folosesc materialul agrotextil au un mare avantaj in fata agricultorilor care nu folosesc acest material, dat fiind faptul ca utilizand materialul agrotextil, fructele si legumele cultivate raman curate. In acest fel agricultorii nu mai sunt nevoiti sa spele acasa fructele si legumele inainte de a le scoate pe piata la vanzare.

Materialul agrotextil este deasemenea atat de important pentru agricultori deoarece acesta mentine o temperatura constanta la nivelul solului.

Pot exista diferente considerabile de temperatura in cazul solurilor care nu sunt protejate de catre un asemenea material, pentru ca seara este mai rece iar noaptea si mai rece decat dimineata si pe tot parcursul zilei. In schimb, solul isi pastreaza temperatura in cazul in care este protejat de catre un asemenea material.

Materialul este deasemenea extrem de important pentru ca asigura o temperatura mai mare cu 2 – 3 grade Celsius, iar mai mult decat atat, materialul este indicat deoarece favorizeaza aprovizionarea radacinilor cu oxigen. Un asemenea material este mai util chiar si decat folia de mulcire de polietilena.

Asadar, dupa cum se vede, materialul agrotextil este extrem de important pentru cei care se ocupa de agricultura.

0 Shares
You May Also Like