Reparatiile-smartphone-un-business-aflat-intr-o-continua-crestere
Reparatiile smartphone – un business aflat intr-o continua crestere

Reparatiile smartphone – un business aflat intr-o continua crestere

0 Shares
0
0
0

Reparatiile-smartphone-un-business-aflat-intr-o-continua-crestere

Business-ul de reparatii pentru smartphone-uri si alte device-uri mobile infloreste cu aceeasi viteza cu care o face piata de smartphone-uri in sine. Pentru reparatii telefoane, acceseaza Service-Gsm.ro.

Avand din ce in ce mai multe persoane la nivel global ce folosesc in momentul de fata smartphone-uri cu Android, iPhone-uri sau BlackBerry, acest business al reparatilor creste si el, device-urile smartphone fiind doar dispozitive electronice care se pot strica la un moment dat.

Daca esti interesat sa inveti cum se repara un smartphone, exista foarte multe tutoriale si cursuri pe internet, ce te pot ajuta in acest sens. Dar, nu vei ajunge un maestru in acest domeniu, decat prin multa practica.

Practica perfectioneaza profesionistii din acest domeniu. Bineinteles, poti ajunge sa strici cateva smartphone-uri sau cel putin sa faci cateva greseli, insa numai asa poti invata.

Pentru cineva care doreste sa se limiteze la reparatiile DIY (do it yourself), urmarirea tutorialelor si a cursurilor de pe internet, este suficienta.

Dar, daca doresti sa devii un profesionist in acest domeniu, este important sa inveti teoria de baza si sa ai o practica solida in spate. Mai jos, vom prezenta cateva elemente de baza, ce te vor ajuta sa inveti rapid arta reparatiilor smartphone:

Baza reparatiilor smartphone.

•    Asamblarea si dezasamblarea diferitelor tipuri de smartphone.
•    Cunoasterea in amanunt a diferitelor parti componente de la interiorul unui smartphone, precum si a functiilor acestora.
•    Cum sa folosesti un multimetru.

Intelegerea hardware-ului unui smartphone.

•    Intelegerea placii de circuite, a placii de baza si a placii logice.
•    Cum poti verifica partile componente care nu mai functioneaza la parametri optimi.
•    Gasirea defectelor si depanarea profesionala a acestora.
•    Cum sa depistezi eventuale probleme hardware, diagnostic si reparatie.

Intelegerea softului unui smartphone.
Inainte de a te apuca la propriu sa repari un smartphone, este important sa ai toate sculele necesare, adica anumite kit-uri de reparatii ce iti vor inlesni procesul de depanare si il vor face mai usor.

Smartphone-urile moderne sunt device-uri foarte delicate (majoritatea dintre ele) si sunt foarte sensibile la ESD (electrostatic discharge), adica la scurt electric. De aceea si sculele pe care le vei alege sau kitul in sine, trebuie sa fie unele ESD-Safe, adica sa nu permita aparitia descarcarilor ESD, ce pot deteriora grav, orice componenta de la interiorul unui smartphone.  

De asemenea, trebuie sa cunosti foarte bine cum functioneaza softul de pe smartphone-uri, tinand cont de faptul ca nu toate smartphone-urile folosesc acelasi sistem de operare. Daca vrei sa fii un depanator cu adevarat bun, trebuie sa le cunosti pe toate, cu plusurile si cu minusurile lor.

Daca vine un client la tine, nu-i poti spune “Nu repar decat device-uri cu Android” sau “Nu depanam decat smartphone-uri de la Apple” sau ma rog, o poti face, dar vei pierde foarte multi potentiali clienti, care ar dori sa-si repare device-uri, pe care tu nu te pricepi sa le repari, necunoscand softul primar.

De aceea este foarte important sa cunosti toate aceste sisteme de operare, mai precis modul cum functioneaza ele si pasii care trebuie facuti in momentul cand se strica ceva anume.

0 Shares
You May Also Like