Ce_tipuri_de_cabluri_se_folosesc_in_industria_GSM
Ce tipuri de cabluri se folosesc in industria GSM?

Ce tipuri de cabluri se folosesc in industria GSM?

0 Shares
0
0
0

Ce_tipuri_de_cabluri_se_folosesc_in_industria_GSMAccesoriile Gsm sunt foarte apreciate de clientii companiilor producatoare de telefoane mobile, tablete sau PC-uri. Cablurile si adaptorii reprezinta accesorii aflate in categoria de baza a industriei Gsm. Fara acestea nu s-ar putea obtine o conectivitate corespunzatoare a dispozitivului catre sursa de energie de care are nevoie pentru a functiona in parametrii normali.

Cablurile reprezinta unul din factorii cheie in alimentarea cu energie a dispozitivelor Gsm sau in descarcarea unor date utile din si catre aceste dispozitive.

Cablurile, ca si accesorii telefoane sunt grupate pe mai multe categorii: cabluri audio, cabluri audio si video, cabluri de date, cabluri de date si incarcare, cabluri de incarcare.

– cablurile audio au conectori TRS tata de circa 3,5 mm si sunt plate pentru a preveni aparitia nodurilor. Conectorii sunt placati cu aur pentru a obtine un contact calitativ mult mai imbunatatit si pentru a optimiza transmiterea semnalului. Pentru o protectie suplimentara impotriva indoirii sau ruperii cablurile audio au invelisul din tesatura flexibila. Unele cabluri audio sunt spiralate datorita lungimii circa 1,5 m.

– cablurile audio si video sunt compatibile cu dispozitivele cu iesire video micro HDMI. Sunt necesare pentru a expune un continut audio video de pe un micro HDMI pe un ecran HD cu port de intrare video HDMI. Rezolutia este full HD pentru tot continutul audio video Blu-ray si HD DVD. Au conectori Micro HDMI, HDMI, placati cu aur. Un exemplu de cablu audio-video HDMI este cel cu Ethernet Gold-Plated, folosit in special la playstation, Xbox 360 (consolele de jocuri de la Microsoft), blu-ray (discuri optice de mare densitate folosite la stocarea de date), etc.

– cablurile de date sunt utile in transferul foarte rapid si calitativ al datelor de pe un telefon mobil, tableta sau camera foto intr-un laptop sau PC.

– cablurile de date si incarcare sunt de regula mai utile, asigurand doua functii importante: prima functie cea de descarcare rapida a datelor si a doua de incarcare a dispozitivului cu energie de la un alt dispozitiv de regula PC, laptop, etc.

– cablurile de incarcare magnetice reprezinta solutia cea mai simpla si totodata cea mai rapida de a incarca un telefon mobil sau o tableta. Interfata este USB magnetic. Este recomandat pentru nu se produce un scurtcircuit sa va asigurati de faptul ca piciorusele aflate pe conector sunt atasate si pe portul telefonului dupa forma acestora.

Interfetele acestor cabluri pot fi USB-Micro-USB, HDMI-HDMI, HDMI-MicroHDMI. USB este cea mai mare dintre acestea, fiind din ce in ce mai mici in functie de dispozitivul folosit: Mini-USB, Micro-USB.

Interfetele USB sunt folosite de regula pentru conectarea unor periferice, cum ar fi imprimanta sau scanerul.

Mini-USB reprezinta un tip de conectori folositi pentru a conecta la computer echipamente de mici dimensiuni, cum ar fi: camera foto sau telefonul mobil.

Micro-USB sunt conectori chiar mai mici decat Mini-USB. Din cauza dimensiunilor sale foarte reduse, a fost adoptat de numeroase companii de telefoane mobile cum ar fi: LG, Motorola, etc. In viitor se preconizeaza renuntarea la oricare tip de port pentru incarcarea telefoanelor mobile şi trecerea definitiva la incarcarea wireless a bateriei.

0 Shares
You May Also Like