Locul-produselor-Apple-in-lista-celor-mai-fragile-electronice
Locul produselor Apple in lista celor mai fragile electronice

Locul produselor Apple in lista celor mai fragile electronice

0 Shares
0
0
0

Locul-produselor-Apple-in-lista-celor-mai-fragile-electroniceUn studiu realizat pe diverse componente electronice, printre care se numara si branduri precum Samsung Galaxy, iPhone sau Nexus, a demonstrat capacitatea lor de a rezista socurilor mecanice, dupa ce au fost scufundate in apa sau scapate pe suprafate de beton.

Se pare ca Apple domina topul celor mai fragile gadget-uri, cu cele patru produse inscrise in lista, iPhone 5c si 5s reprezentand „cu succes” linia de telefoane smartphone.

Rezultatele acestui studiu nu ar trebui totusi sa impacienteze utilizatorii telefoanelor iPhone, intrucat este putin probabil ca scenariile de accidente expuse in studiu efectiv sa aiba loc. Mai mult decat atat, chiar daca acel moment de rascruce ar avea loc in viata telefonului, consumatorii iPhone pot apela la un service iPhone Bucuresti pe ServiceGSM.ro pentru a rezolva defectiunea survenita in urma socului.

Studiul a analizat design-ul si modul in care sunt construite ecranele, spatele telefoanelor si marginile acestora, greutatea lor, modul de prindere si rezistenta la apa. Intr-un final, sondajul a prevazut aruncarea gadget-ului studiat de la o anumita inaltime pe o suprafata de beton. Toate informatiile cumulate au fost contorizate, iar in urma calcularii rezultatelor, fiecare dispozitiv a primit un scor pentru fragilitate. Pe primul loc s-a clasat iPad Mini, in timp ce iPad Air a fost distribuit pe locul al3lea.

IPhone 5c a ocupat pozitia a5a, in timp ce „fratele” sau 5s s-a clasat pe locul 8. Samsung si produsele Google (Nexus) au ocupat restul locurilor, cu Samsung Galaxy S4 si S3 preluand locurile nefavorabile. Studiul nu a fost un demers aleatoriu, ci o mana de ajutor data viitorilor consumatori preocupati de produsele pe care dau banii.

Prin punerea dispozitivelor in scene ce pot aparea in viata reala, utilizatorii pot decide ce telefon isi merita investitia si daca acesta este sau nu protejat de defectiuni ireparabile aparute in urma incidentelor. Oricum, in cazul unor accidente nedorite, contactarea unui service iPhone Bucuresti ar putea duce la recuperarea telefonului.

Chiar daca iPhone 5 a scapat de clasarea in topul celor 10 cele mai fragile dispozitive electronice, inovatorul 5s si varianta sa cu carcasa de plastic 5c au ocupar locuri „bune” in cadrul studiului. iPhone 5s a avut o comportare negative la testul de alunecare pe o suprafata fina, in timp ce iPhone 5c a suferit defectiuni severe in urma testului de aruncare pe sol. iPhone 5c si Samsung Galaxy S4 nu au satisfacut cerintele de prindere in mana, iar Galaxy S4 a avut o slaba performanta pe toate planurile.

De asemenea, la un sondaj efectuat in Marea Britanie, s-a demonstrat ca 23% din cumulul de telefoane iPhone cumparate ar putea suferi defectiuni in nu mai putin de un an.Pagubele aparute la dispozivele iPhone au golit buzunarele englezilor de 1.2 miliarde de lire din 2007 incepand, 8% dintre utilizatori recunosc ca folosesc telefoanele cu ecranul crapat, iar 4% inca isi folosesc telefoanele dupa ce le-au prins cu banda adeziva.

Initiatorii studiului au concluzionat in mod diplomat ca Apple trebuie sa raspunda pozitiv la initierea analizei si sa urmareasca o imbunatatire a stabilitatii noilor modele.

0 Shares
You May Also Like