Care-este-diferenta-dintre-Bluetooth-si-WiFi
Care este diferenta dintre Bluetooth si Wi-Fi?

Care este diferenta dintre Bluetooth si Wi-Fi?

0 Shares
0
0
0

Care-este-diferenta-dintre-Bluetooth-si-WiFiIn zilele noastre, toti cei care poseda un telefon mobil inteligent cunosc faptul ca un astfel de dispozitiv nu poate functiona la capacitate maxima fara accesorii gsm online. Astfel de accesorii gsm online pot fi gasite pe Accesoriigsm.ro .

Bluetooth si Wi-Fi sunt tehnologii fara fir care utilizeaza unde radio pentru a crea retele, insa fiecare dintre acestea sunt folosite in scopuri fundamental diferite. Scopul principal al Bluetooth-ului este de a lega temporar dispozitive personale pe distante mici, in timp ce scopul Wi-Fi-ului este acela de a lega mai multe computere pe distante mai lungi.

Chiar daca ambele tehnologii creeaza retele, Bluetooth-ul creeaza o retea numita PAN (Personal Area Network) prin generarea de unde radio de frecventa redusa prin intermediul carora dispozitivele cu Bluetooth din imediata apropiere se pot conecta pentru a deveni interoperabile.

Ne-am putea gandi la acest lucru ca la o „manta” care inconjoara un utilizator individual. Un set cu casca Bluetooth, de exemplu, permite utilizarea telefonului fara folosirea mainilor (hands-free) atunci cand conducem sau realizam anumite activitati. Alte tipuri de dispozitive personale pot face schimb de fisiere, sincroniza date si pot chiar impartasi acces la internet prin intermediul unui laptop, telefon, PDA sau iPod, toate conectate la internet.

O retea Bluetooth poate fi folosita, de asemenea, pentru a trimite fisiere de pe un laptop pe un desktop sau de pe un laptop la o imprimanta. In cazul in care un dispozitiv nu vine cu capacitate Bluetooth incorporata exista posibilitatea de adaugare a unor adaptoare. Cele mai multe dintre aceste adaptoare folosesc portul USB (Universal Serial Bus), insa sunt diponibile si alte tipuri de adaptoare.

Tehnologia Wi-Fi foloseste, de asemenea, unde radio, insa, protocoalele sale sunt concepute pentru a conecta mai multe computere. In cazul unei afaceri, Wi-Fi-ul permite mai multor computere sa comunice intre ele fara insirarea de cabluri intre ele, economisind bani si timp considerabil in procesul de instalare.

Calculatoarele care opereaza prin intermediul unei retele Wi-Fi pot partaja baze de date, fisiere, programe si alte resurse precum imprimante, scanere si faxuri. Astfel de calculatoare pot avea acces la internet fara a fi nevoie de o retea locala (LAN).

O retea Wi-Fi dintr-o locuinta este aproape intotdeauna configurata pentru ca accesul la internet sa fie distribuit la toate calculatoarele din casa si, de asemenea, aceasta poate fi configurata sau nu pentru a partaja fisiere si resurse.

Intre Bluetooth si Wi-Fi, Bluetooth-ul este mai usor de folosit pentru schimbul de fisiere intre computere atunci cand suntem acasa si chiar si pentru trimiterea de fisierelor la cea mai apropiata imprimanta. Practic, nu exista niciun fel de configurare implicata in crearea unei retele Bluetooth, in timp ce o retea LAN necesita o anumita configuratie si o anumita stiinta despre cum se poate permite partajarea de fisiere si resurse.    

Din moment ce Bluetooth-ul functioneaza pe dispozitive ce functioneaza pe baza de baterie, acesta utilizeaza, cel mai frecvent, o baza radio mica Class 2 pentru a difuza reteaua, generand un semnal slab care nu se extinde decat pe maximum 10 metri.

0 Shares
You May Also Like