Cele-mai-cunoscute-sisteme-de-operare-pentru-telefoanele-inteligente
Cele mai cunoscute sisteme de operare pentru telefoanele inteligente

Cele mai cunoscute sisteme de operare pentru telefoanele inteligente

0 Shares
0
0
0

Cele-mai-cunoscute-sisteme-de-operare-pentru-telefoanele-inteligenteZilnic oamenii cumpara tot felul de telefoane, accesorii si piese pentru telefoanele mobile. Astfel, o persoana cumpara un iPhone 5, alta persoana cumpara un display iPhone 5, alta casti pentru iPhone si tot asa. Fiecare cumpara ceea ce are nevoie.

Daca esti in cautarea unui display iPhone 5 original, acesta poate fi comandat cu usurinta de pe Magazingsm.ro.

Multi din posesorii de telefonie mobila, aleg telefoanele in functie de sistemul de operare pe care il au. In principal, exista 3 mari sisteme de operare pentru smartphone-uri: Android, Windows Phone si iOS. Unii considera ca mai performant e un telefon cu Android, altii spun ca ar prefera un telefon cu iOS, altii opteaza pentru un telefon cu Windows Phone.

Cum arata interfata pentru fiecare dintre ele, stie cam oricine alege in functie de acest criteriu. In cele ce urmeaza, vom vorbi de cateva date generale legate de aceste sisteme de operare, mai ales date legate de inceputurile lor.

•    Android
In anul 2005, celebra companie Google a achizitionat Android .Inc, o companie mica ce producea software pentru telefoane mobile, achizitionand-o cu tot cu angajatii pe care aceasta ii avea. Astfel, s-a dezvoltat treptat sitemul de operare Android, sistem lansat pe data de 21 octombrie 2008. Momentan, sistemul de operare android ruleaza pe o multime de telefoane inteligente de la Samsung, Allview, HTC, Huawei, etc.

•    Windows Phone
Sistemul de operare Windows Phone a fost lansat pe piata in anul 2009. Sistemul acesta s-a dezvoltat foarte repede. Cei care il folosesc se declara multumiti de acesta si spun ca functioneaza mai bine ca altele. In general, sistemul de operare Windows Phone se gaseste pe telefoanele de la Nokia, insa el mai este intalnit si pe HTC, Samsung, LG, Sony Ericsson etc.

•    iOS
Sistemul de operare iOS este intalnit doar pe telefoanele mobile fabricate de cei de la Apple. Lansarea oficiala a iOS-ului a fost facuta pe data de 29 iunie 2007, in urma cu aproximativ 7 ani. Acest sistem este disponibil in 34 de limbi si este updatat destul de des. Asadar, daca vrei sa ai un telefon cu iOS, trebuie sa-ti cumperi un iPhone.

Unii spun ca nu e important sistemul de operare folosit de un anumit telefon, ci importante ii sunt caracteristicile. In realitate insa, de multe ori alegem mai intai ce sistem de operare vrem sa aiba telefonul pe care-l achizitionam, dupa care luam in calcul alte specificatii.

Telefoanele mobile mai sunt alese si in functie de procesor, conectivitati, senzori, camera foto, memorie, sunet, design etc. De multe ori, chiar pretul ne da inapoi atunci cand vrem sa alegem un telefon sau altul. Gandeste-te exact la ce te astepti de la un anumit telefon si nu te baza pe un singur criteriu atunci cand il cumperi, ci ia in calcul toate specificatiile si alege modelul care corespunde cel mai bine dorintelor tale. Cu siguranta vei gasi unul din miile de telefoane care exista.

Nu uita ca iti poti cumpara un telefon atat din magazinele reale, cat si din cele virtuale, la fel cum de altfel poti cumpara si diverse componente pentru ele.

0 Shares
You May Also Like