Laptop sau PC?

Laptop sau PC?

0 Shares
0
0
0

Toti cei care trebuie sa isi cumpere un echipament pentru acasa, indiferent de faptul ca urmeaza sa foloseasca in interes personal sau in interes profesional echipamentul isi pun urmatoarea intrebare: laptop sau PC?

Ei bine, aici tine totul de preferinte, pentru ca un fan al calculatoarelor cu siguranta isi va alege un PC, pe cand un fan al laptopurilor isi va alege fireste, un laptop.

Conteaza foarte mult si alte aspecte, printre care scopul in care urmeaza sa fie folosit echipamentul. Cei care isi doresc un echipament pe care sa il foloseasca pentru jocuri, isi vor alege mai mult ca sigur un calculator special construit pentru gaming.

Exista si laptopuri pentru gaming, insa calculatoarele sunt preferate de catre gameri, dat fiind faptul ca acestea pot fi supuse mult mai simplu unui proces de imbunatatire.

Ei bine, exista si persoane care prefera laptopurile, mai ales daca stam sa ne gandim la faptul ca ele nu trebuie sa fie neaparat tinute pe un birou. In schimb, un PC cam are nevoie de un birou pe care sa fie asezat, pentru ca discutam aici despre unitate centrala, monitor, mouse, tastatura sau chiar si boxe.

Un laptop poate sa fie folosit in pat, poate fi tinut pe o masuta sau chiar si pe birou, si se poate transporta simplu si usor, asa ca din acest punct de vedere este mai avantajos un laptop.

Cei care au de gand sa isi cumpere un laptop, se pot orienta spre un laptop nou, iar astfel vor avea la dispozitie un echipament pe care il vor putea folosi fara probleme timp de 3-4-5 ani de zile.

Partea mai putin placuta in ceea ce priveste laptopurile noi este aceea ca ele sunt destul de costisitoare, mai ales daca discutam despre laptopuri HP, laptopuri Dell, sau echipamente de la alti producatori de top.

Tocmai de aceea, un laptop refurbished poate reprezenta cea mai buna solutie pentru o persoana care isi doreste un laptop pentru acasa, dat fiind faptul ca aceste echipamente au preturi mai atractive decat laptopurile noi.

In plus, daca stam sa discutam din punct de vedere al performantelor, laptopurile refurbished sunt cel putin egale cu lapopurile noi.

Cei care nu sunt dispusi sa isi cumpere un laptop scump, pot alege chiar sa se orienteze spre laptopuri second hand, si cu siguranta in aceasta categorie de produse vor putea sa gaseasca diferite tipuri de echipamente.

Se pot gasi laptopuri second hand de generatie veche (laptopuri second hand i3), dar se pot gasi si laptopuri second hand i5 sau laptopuri second hand i7, care au fara doar si poate performante notabile.

Asadar, cei care prefera laptopurile in defavoarea PC-urilor, pot sa gaseasca diferite tipuri de laptopuri, asa ca au de unde sa isi aleaga echipamentul.

La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste PC-urile, pentru ca se pot gasi PC-uri noi, PC-uri refurbished sau PC-uri second hand.

Pana la urma insa, fiecare alege ceea ce vrea, ceea ce ii lipseste, si ceea ce considera de cuviinta ca trebuie sa aiba acasa.

0 Shares
You May Also Like