De ce sunt necesare casele de amanet?

De ce sunt necesare casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Viata este imprevizibila, iar acest lucru il cunoastem cu totii. De multe ori, oamenii cu o situatie financiara buna si care nu s-au confruntat cu probleme precum lipsa banilor; au luat unele decizii gresite, iar de aici a inceput declinul financiar.

Nu putine au fost cazurile in care in urma unor decizii gresite, oamenii au ajuns sa se confrunte cu lipsa banilor, si sa caute cu disperare solutii pentru a se imprumuta cat mai rapid. Foarte multi dintre cei aflati intr-o astfel de situatie, au au reusit sa isi rezolve problemele si sa isi plateasca datoriile, dupa ce s-au imprumutat de la o casa de amanet online sau de la o casa de amanet din oras.

O casa de amanet, este o institutie financiara non-bancara, care le ofera clientilor imprumuturi rapide, pentru perioade de timp scurte. Totul se intampla in baza unor garantii reale, pe care clientii le ofera caselor de amanet in schimbul banilor primiti.

Casele de amanet le ofera acum clientilor posibilitatea de a amaneta bijuterii si obiecte din aur, argint, pietre pretioase dar si tot felul de alte obiecte, cum ar fi un computer, un telefoan, o masina etc.

Persoanele care au nevoie de bani, si care se gandesc sa solicite ajutorul caselor de amanet, trebuie sa afle un amanunt foarte important: exista doua posibilitati de a primi banii.

Cea mai simpla varianta, este aceea in care clientul ajunge la casa de amanet cu obiectul valoros, de care nu are prea mare nevoie. Casele de amenet sunt dispuse sa cumpere bunuri de valoare, care se prezinta intr-o stare buna, si care pot fi revandute pe urma.

Cand clientul are o bijuterie din aur, odata ce ajunge cu ea la casa de amanet, poate afla in doar cateva momente care este gramajul bijuteriei, cate karate are aurul, si cati bani poate primi in schimbul acesteia. Daca totul este in regula, bijuteria va fi vanduta de catre client, casei de amanet.

A doua varianta, este aceea in care clientul isi amaneteaza bunurile. Acestea vor fi evaluate de catre personalul casei de amanet, iar clientului ii va fi propusa o suma de bani. Daca acesta este de acord, lasa bijuteria drept garantie, semneaza contractul de amanet si primeste banii.

Clientul trebuie sa returneze banii plus dobanda aferenta mentionata in contractul de amanet, pana la data scadenta a contractului de amanet.

Daca face acest lucru, isi recupereaza bunul amanetat. Clientul poate solicita si prelungirea contractului de amanet, insa va plati comision pentru fiecare zi, pana isi va achita datoria.

In cazul in care insa, acesta nu isi achita la timp datoria, si nici nu solicita prelungirea valabilitatii contractului, bunul amanetat va intra automat in posesia casei de amanet, conform clauzei din contract.

Cel mai avantajos lucru in cazul imprumuturilor oferite de catre casele de amanet, este ca nu necesita adeverinte de la locul de munca precum imprumuturile de la banca, sau de la alte institutii financiare non-bancare.

Aici, conteaza doar bunurile de valoare care vor fi lasate drept garantie in schimbul imprumutului. Acestea trebuie sa acopere suma de bani imprumutata.

Un alt motiv datorita caruia casele de amanet sunt necesare, este acela ca oamenii isi pot cumpara diferite bunuri si produse in stare perfecta, la preturi foarte atractive.

Multi isi cumpara smartphone-uri performante de la casele de amanet online, pentru ca le gasesc mai ieftine decat in magazine.

0 Shares
You May Also Like