Ce beneficii are de oferit spirulina?

Ce beneficii are de oferit spirulina?

0 Shares
0
0
0

Spirulina este un tip de alge de culoare albastru-verde, care contine o serie de nutrienti, incluzand vitamine B, beta-caroten si vitamina E. Spirulina contine de asemenea, antioxidanti, minerale, clorofila si fitocianobilina si este frecvent utilizat ca sursa de proteine ​​vegane.

Despre spirulina se stie ca are o multime de beneficii pentru sanatate, iar in randurile care urmeaza, veti putea descoperi cateva dintre acestea:

  1. Cel mai dens nutrient alimentar de pe planeta

Concentratia de proteine ​​si vitamine din Spirulina i-a determinat pe multi sa o clasifice drept „cel mai dens nutrient alimentar de pe planeta”. Comparativ cu alte alimente cu pentru gram, spirulina se ridica la aceasta reputatie si este o mare sursa de:

  • Proteina: despre spirulina se spune ca este o sursa completa de proteine ​​de cea mai buna calitate, si ca este adesea comparata cu ouale pentru cantitatea de proteine ​​pe gram. Proteina din Spirulina este foarte utilizabila si are o rata neta de utilizare a proteinelor intre 50-61%
  • Vitamina B1: numita si tiamina, aceasta vitamina este necesara pentru digestia grasimilor si proteinelor. Este adesea luata pentru o energie crescuta, sanatatea ochilor, functia creierului si pentru imbunatatirea functionarii nervilor.
  • Fier: Spirulina este un aliment preferat de catre vegetarieni si vegani, deoarece este una dintre cele mai bune surse vegetale de fier. Chiar si pentru cei care consuma carne, acesta are o forma extrem de absorbabila de fier care este bland pe sistemul digestiv.
  • Calciu: Spirulina este, de asemenea, incredibil de bogata in calciu, de peste 26 de ori se obtine mai mult calciu decat din lapte.

Spirulina este d-asemenea cunoscuta ca fiind o mare sursa de alti nutrienti, iar aici amintim: vitamina B-1 (tiamina), B-2 (riboflavina), B-3 (nicotinamida), B-6 (piridoxina), B-9 (acid folic), vitamina C, vitamina D, vitamina A si vitamina E.

Este de asemenea considerata a fi o sursa de potasiu, fier, fosfor, sodiu, mangan, zinc, magneziu, calciu, crom, cupru, seleniu sisodiu. Spirulina are de-asemenea, mai multi pigmenti in compozitie, care pot fi benefici si biodisponibili.

  1. Contine acid linolenic Gamma (GLA) si Omega-3

Spirulina este alcatuita in proportie de 65% din proteina si aminoacizi, incluzand acidul linolenic gamma acid esential (GLA), care a obtinut multa atentie pentru proprietatile sale antiinflamatorii, in special atunci cand este luat cu alte suplimente Omega-3 de calitate.

GLA este dificil de gasit intr-o sursa de alimente si, in mod normal trebuie sa fie creat de organism. Spirulina este unul dintre putinele alimente care au un continut natural de GLA. Pe langa GLA, Spirulina contine si Omega 3-, 6 si 9 si este deosebit de mare in Omega-3.

  1. Poate ajuta echilibrarea zaharului din sange

Studiile arata ca spirulina poate fi deosebit de utila in ceea ce priveste echilibrarea glicemiei si poate fi de de-asemenea, chiar la fel de eficienta precum sunt medicamentele pentru diabet.

Alte studii arata ca, nu doar ca scade nivelul glicemiei, ci chiar mai mult, poate reduce si HbA1c, care este un marker pe termen lung al nivelului de zahar din sange.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile spirulinei, insa cu un click pe https://vegis.ro/blog/20-beneficii-spirulina/, puteti afla mai multe informatii despre beneficiile acesteia.

0 Shares
You May Also Like