De ce sunt atat de importante laptopurile si tabletele

0 Shares
0
0
0

Ai nevoie de un laptop si nu stii pe care ai putea sa il alegi? Culege informatiile necesare de pe blog de it, strabate internetul si arunca o privire si pe informatiile de mai jos pentru a fi sigur ca il vei alege pe cel potrivit.

Pentru inceput, ia seama la faptul ca un top 10 al laptopurilor la momentul actual cuprinde: Dell XPS 13 9370 (2018), Microsoft Surface Laptop, Dell XPS 15 9560, HP Envy 13, Lenovo IdealPad 720S, Lenovo Yoga 920, MacBook Pro 13 inch (2018), Asus ZenBook UX410UA, Acer Swift 3, Asus ZenBook 13 UX331UN.

In ziua de azi, tabletele au functii similare laptop-urilor, insa cat de avantajoase sunt lipsa tastaturii si dimensiunea ecranului? Daca vrei un laptop pe care sa il folosesti si pe post de tableta, acum poti fi sigur ca gasesti varianta potrivita. Yoga 720 este un exemplu in acest sens, si unul bun chiar. Acest hibrid tableta/laptop este unul dintre cele mai bune din categoria sa.

Inainte de a achizitiona propriu-zis dispozitivul pe care ai pus ochii, ar fi bine sa verifici cateva caracteristici tehnice. Laptopuri sunt, oricum, pentru toate  buzunarele. Cele mai performante care se afla pe piata au, intr-adevar, preturi mai ridicate, insa poti gasi calitate buna si la un pret mai mic.

De retinut ca acestea din urma sunt destinate unei utilizari de baza precum navigarea pe internet, trimiterea de mail-uri, editarea de documente. Gama de mijloc din punct de vedere al preturilor s-a imbunatatit considerabil in ultima vreme.

Pentru aproximativ 500 de euro poti gasi calculatoare cu SSD, iar de la 800 de euro poti gasi calculatoare cu un procesor impresionant si cu o capacitate de stocare mare pe langa rezolutia superba a ecranului.

Dimensiunea ecranului unui laptop este un alt criteriu de o mare importanta pe care trebuie sa il ai in vedere inainte de a trece la partea tehnica. Aceasta poate varia intre 11 inch si 17 inch. Daca intentionezi sa plimbi laptopul cu tine pe oriunde mergi, ar fi indicat sa optezi pentru unul cu ecranul de dimensiuni mici.

Dar ia aminte ca fiind mai mic implica si o mai mica vizibilitate, iar spatiul de stocare este mai mic, functiile sunt mai putine, la fel ca si porturile externe.

Un ecran de 17 inch este un calculator de birou portabil – cu un ecran de aceasta dimensiune poti avea o tastatura completa, cu pad numeric, toate dispozitivele de conectivitate, precum si un cititor de CD/DVD. Ecranul de 13 inch reprezinta solutia perfecta, fiind echilibrul intre portabilitate si necesitate.

Si spatiul de stocare tot in functie de scopul utilizarii trebuie ales. Daca optezi pentru un SSD laptopul va fi mai rapid, insa nu vei avea tot atat de mult spatiu ca pe un hard disk. RAM-ul este spatiul in care se gasesc toate programele si fisierele, asadar cu cat aceasta memorie este mai mare, cu atat mai bine.

In ceea ce priveste procesorul, daca folosesti laptopul mai ales pentru jocuri video atunci este clar ca ai nevoie de un procesor mare, de performanta inalta. Majoritatea laptopurilor sunt dotate cu procesor Intel, insa este posibil sa gasesti si cu procesor AMD.

0 Shares
You May Also Like