De ce este important sa folositi un CMS?

0 Shares
0
0
0

Site-ul dvs. este extrem de important pentru succesul organizatiei, ceea ce face Sistemul de management al continutului (CMS) pe care il utilizati pentru a va construi site-ul la fel de important.

Primul pas pentru alegerea unui CMS este decizia daca doriti sa utilizati un sistem open-source sau un CMS comercial. Primim in acest sens mai multe informatii de la DroidWebDesign.

Inainte de a incepe sa discutam despre avantajele si dezavantajele sistemului open source si comercial CMS, as dori sa ofer cateva definitii succinte:

Open source CMS sunt disponibile publicului gratuit. Majoritatea CMS open source au propria lor comunitate de contribuabili, alcatuita din dezvoltatori de web din intreaga lume care creeaza si distribuie plugin-uri pentru software.

Dezvoltatorul dvs. de web poate alege din mii de pluginuri pentru a adauga functionalitati site-ului dvs. web. Popularele open source CMS includ WordPress, Drupal si Joomla.

Pluginurile sunt programe de completare software. Acestea sunt dezvoltate separat de software-ul de baza si utilizate pentru a extinde functionalitatea software-ului de baza existent.

CMS comercial, denumit uneori CMS proprietate, este dezvoltat si detinut de o singura companie, iar utilizatorii pot plati o taxa de licentiere. Totusi, aceste taxe acopera, de obicei, hosting, design web si suport in plus fata de CMS real.

CMS comercial  nu accepta pluginuri terta parte, ci vine cu functionalitati integrate, toate dezvoltate si intretinute de compania mama. In plus exista un spectru larg de CMS proprietate populara, de la sisteme precum Expression Engine la IBM WebSphere.

Avantaje CMS open source:

  • Nu exista costuri pentru utilizarea software-ului. Nu exista costuri de pornire si nu exista taxe lunare pentru licentierea software-ului.
  • Abilitatea de a alege dintr-o comunitate imensa de companii de dezvoltare site-uri web. Exista nenumarate agentii digitale dispuse si capabile sa dezvolte site-ul dvs. pe un sistem open source.
  • Mii de pluginuri disponibile pentru a imbunatati functionalitatea site-ului. Majoritatea sistemelor open source CMS vor avea o baza de date vasta de pluginuri si extensii furnizate de o comunitate publica de dezvoltatori. Oricine poate descarca si utiliza aceste pluginuri pentru site-ul propriu.
  • Intelepciunea multimii. Comunitatea dezvoltatorilor dintr-un anumit CMS open source va avea adesea un forum propriu unde indivizii pot sa dezbata idei, sa puna intrebari si sa impartaseasca sfaturi unul cu celalalt. Aceasta “intelepciune a multimii” duce la cresterea inovarii.

Avantaje CMS comerciale

Gazduirea web, intretinerea site-urilor, asistenta si actualizari automate sunt incluse. Costurile ascunse si dificultatea utilizarii unui CMS “gratuit” open source sunt de fapt incluse in pretul unui CMS comercial.

Functionalitatile site-urilor web sunt standard. Un CMS comercial nu utilizeaza pluginuri terta parte. In schimb, functionalitatile sunt integrate in nucleul software-ului.

Interfata de utilizator integrata. Datorita faptului ca software-ul comercial CMS este proiectat de o echipa unificata de dezvoltatori, exista un nivel ridicat de consistenta in interfata cu utilizatorul de la un modul la altul. Si pentru ca totul este dezvoltat sub un singur acoperis, aceste functionalitati sunt concepute sa se integreze una cu cealalta.

Securitate. Compania care dezvolta software-ul CMS are un control mai mare asupra securitatii codarii site-ului dvs., permitandu-i sa se asigure ca nu exista virusi neintentionati incorporati in site-ul dvs.

0 Shares
You May Also Like