Vrei să optezi pentru un job remote? Iată de ce gadgeturi vei avea nevoie!

Vrei să optezi pentru un job remote? Iată de ce gadgeturi vei avea nevoie!

0 Shares
0
0
0

Job-urile la distanță sau remote, denumirea pe care o știm mulți dintre noi, au câștigat multă popularitate pe piața de muncă. Tot mai mulți oameni își doresc să iasă din rutina muncii la birou și să lucreze de acasă. Ce îi atrage pe majoritatea oamenilor este flexibilitatea și libertatea pe care munca de acasă le oferă. Cu toate acestea, un aspect esențial al acestui tip de muncă este deținerea gadgeturilor potrivite, care să-ți faciliteze comunicarea, organizarea și productivitatea. Așadar, în acest articol vei descoperi câteva gadgeturi cheie de care vei avea nevoie dacă dorești să optezi pentru un job remote.

Iată ce trebuie să achiziționezi pentru a putea lucra remote

Laptop performant

Cel mai important gadget este laptopul. Alegerea laptopului potrivit este un aspect relevant pentru munca remote, fiindcă cu acesta vei opera. Ar trebui să optezi pentru un laptop care să aibă următoarele caracteristici: 

  • o configurație puternică, care să poată rula aplicații și programe de birou fără probleme
  • suficientă memorie RAM
  • spațiu de stocare 
  • mărimea și greutatea optimă pentru tine
  • o cameră încorporată HD

În acest sens, poți opta pentru un laptop Asus de pe Altex.ro. Aici vei găsi numeroase modele de la această firmă care să se încadreze în nevoile tale. 

Căști și microfon calitative

Atunci când vei lucra de acasă trebuie să te aștepți la ședințe în mediul virtual. Așadar, pentru a avea o comunicare clară și eficientă cu colegii, clienții sau cu șeful tău, trebuie să optezi pentru gadgeturile potrivite. În primul rând, ai nevoie un set de căști, care e de preferat să fie wireless, pentru a nu te împletici între cabluri și pentru o conectare eficientă. De asemenea, poți căuta o pereche care are funcția de noise cancelling. În acest fel te vei asigura că sunetele din jur nu te vor deranja în timpul ședințelor de serviciu. În al doilea rând, alege un microfon care să fie potrivit pentru ceea ce ai tu nevoie. 

Monitor suplimentar

Dacă simți că nu va fi de ajuns doar ecranul laptopului, atunci există o soluție pentru care poți opta. Un monitor suplimentar poate fi extrem de util atunci când lucrezi de acasă, fiindcă îți oferă posibilitatea de a avea diferite documente deschise în același timp sau chiar diferite programe software. De asemenea, îți permite să ai mai mult spațiu de lucru, să organizezi și să gestionezi mai eficient aplicațiile și sarcinile de la muncă.

Mouse ergonomic

Confortul și sănătatea ta ar trebui să fie două aspecte esențiale atunci când muncești. Așadar, dacă lucrezi de acasă, un mouse ergonomic este necesar pentru a-l ține confortabil în mână și a-l manevra ușor în orice situație.

În concluzie, dacă dorești să optezi pentru un job remote, va trebui să te asiguri ești pregătit cu tot ce este nevoie. De la un laptop performant, până la căști de calitate și mouse ergonomic, lista poate continua, dar totul depinde de tine și de nevoile tale specifice!

Sursă foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like
Cum functioneaza un touchscreen

Honor View 10

Ce este Honor View 10?   Daca ati cautat un nou telefon care sa nu va goleasca contul…