Rolul condimentelor în dietă – Tu știi de ce sunt bune pentru organism?

Rolul condimentelor în dietă – Tu știi de ce sunt bune pentru organism?

0 Shares
0
0
0

Condimentele sunt folosite în mâncare de sute de ani, iar rolul lor este de a oferi savoare diverselor preparate. Pe lângă acest aspect important, este bine de notat și faptul că aceste condimente au aport esențial pentru sănătate și organism. 

În rândurile următoare poți descoperi câteva informații despre anumite condimente pe care ar trebui să le folosești zilnic în alimentație.

Ce beneficii au condimentele pentru organism?

  • Oregano, un condiment ce nu ar trebui să îți lipsească

Proprietățile antibacteriene ale frunzelor de oregano sunt cunoscute de foarte mulți ani, iar această plantă se numără printre cele mai folosite în alimentație. Pe lângă faptul că oregano aduce un gust sublim mâncărurilor, acest condiment este o sursă excelentă de vitamina A și C, dar și minerale precum magneziu, calciu și fier.

Dacă vrei să condimentezi mâncarea în mod sănătos, poți alege din gama Pronat Glass Pack, de pe Scufița-roșie.ro, locul unde poți găsi informații și despre conținutul produselor oferite.

  • Șofranul, un condiment scump, dar sănătos

Se spune adesea că șofranul este aurul roșu, datorită proprietăților de neegalat și nu numai. Studiile de-a lungul vremii au arătat că utilizarea șofranului în alimentație poate preveni apariția bolii Alzheimer, dar și că poate fi un bun aliat împotriva cancerului sau a bolilor intestinale.

Folosit în preparate pe bază de carne, orez, paste sau diverse legume, șofranul este unul dintre cele mai apreciate condimente din lume, dar și printre cele mai scumpe.

  • Cuisoarele au proprietăți curative

Arborele de cuișoare a fost descoperit în China acum mai bine de 2000 de ani. Bobocii de flori uscate sunt cei care se folosesc în prepararea alimentelor, pentru savoarea deosebită pe care o oferă mâncărurilor. 

Proprietățile antibacteriene și antiseptice au stat la baza anumitor tratamente stomatologice, fiind știut faptul că acestea pot trata respirația urat mirositoare. De asemenea, cuișoarele sunt folosite și pentru tulburările digestive, fiind un medicament potrivit pentru tratarea bolilor de acest gen.

  • Busuiocul, bun în mâncare, dar și pentru sănătate

Cu un aport excelent de vitamina A, calciu, magneziu, fier și potasiu, busuiocul se folosește atât în stare naturală, cât și uscat. Busuiocul este unul dintre cele mai des folosite condimente, în mâncăruri precum pastele, preparatele pe bază de carne, tocănițe de legume etc. 

Pe lângă savoarea pe care o oferă oricărui tip de mâncare, busuiocul se poate consuma și ca atare pentru că ajută la o mai bună digestie și în timp poate rezolva problemele respiratorii.

  • Hreanul, un condiment puternic și sănătos

Un alt condiment cu proprietăți remarcabile este hreanul. Acesta este folosit în diverse mâncăruri și oferă o aromă deosebită preparatelor pe bază de carne, de exemplu. 

Pe de altă parte, hreanul este apreciat ca fiind un antibiotic puternic, este antibacterian și poate stimula creșterea tensiunii arteriale în cazul persoanelor hipotensive, desigur, dacă medicul sau terapeutul recomandă consumul acestui tip de condiment.

Așadar, condimentele mai sus menționate sunt doar câteva din gama celor cu beneficii extraordinare pentru organism. Consumate ca atare sau în preparate delicioase, condimentele sunt excelente pentru menținerea sănătății la parametri optimi.

Sursă foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like