Ce contine contractul de amanet auto?

Ce contine contractul de amanet auto?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care se confrunta cu probleme financiare, oamenii cauta mereu cele mai bune solutii pentru a-si rezolva problemele.

De regula acestia aleg sa se imprumute din diferite surse, asa ca in continuare vom discuta despre acest aspect.

Asadar, cei care au nevoie de o suma nu foarte mare de bani, pot alege sa solicite un imprumut de la o casa de amanet, iar pentru a primi banii respectivi pot lasa drept garantie un smartphone, o bijuterie sau un orice alt bun care sa acopere suma de bani imprumutata.

O multime de persoane opteaza in prezent pentru aceasta solutie, insa exista si situatii in care oamenii au nevoie de mai multi bani, asa ca acestia trebuie lasa drept garantie un bun mai valoros pentru a obtine un imprumut mai mare.

Acesta este si motivul pentru care cei care au nevoie de o suma mare de bani, opteaza pentru un imprumut de tipul amanet auto, iar pentru a primi banii de la o casa de amanet, gireaza cu autoturismul personal.

In acest caz, este nevoie de incheierea unui contract de amanet auto, insa acesta se incheie dupa ce se evalueaza masina, iar clientul prezinta anumite documente.

Mai intai de toate insa este nevoie de evaluarea masinii, iar aici se va tine cont de marca si modelul acesteia. Conteaza deasemenea si anul fabricatiei masinii, iar apoi conteaza foarte mult si dotarile masinii, motorizarea, si nu in ultimul rand valoarea de piata a acesteia.

Tinand cont de toate aceste aspecte, evaluatorii casei de amanet vor stabili suma de bani pe care o poate oferi casa de amanet in schimbul masinii.

In cazul in care clientul nu este multumit, isi poate incerca norocul si la o alta casa de amanet. In cazul in care este multumit, trebuie sa prezinte cartea sa de identitate in cazul in care este proprietarul din acte al masinii, cartea de identitate a masinii si talonul masinii, pentru incheierea contractului de amanet.

In cazul in care insa masina se afla in proprietatea unei firme, atunci este nevoie de o copie dupa certificatul de inmatriculare al firmei la Registrul Comertului, documentele enumerate anterior, iar daca masina are numere provizorii, contractul de vanzare – cumparare sau factura primita in momentul achizitionarii masinii.

Daca exista toate aceste documente, se poate incheia contractul de amanet, care contine informatii privind data incheierii contractului, data la care exprira intelegerea, suma de bani imprumutata, bunul lasat drept garantie in schimbul banilor, dar si datele casei de amanet si datele personale ale clientului.

Un amanunt foarte important de precizat este acela ca o masina amanetata nu este o masina vanduta, asa ca orice client care isi amaneteaza masina, isi poate recupera bunul, platind insa inainte datoria catre casa de amanet. Datoria consta insa in suma de bani imprumutata, plus comisionul stabilit inainte.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care o persoana trebuie sa le cunoasca despre amanetul auto si despre tot ceea ce presupune un astfel de imprumut oferit de catre o casa de amanet unui client.

0 Shares
You May Also Like