Cum poti sa-ti imbunatatesti securitatea companiei

Cum poti sa-ti imbunatatesti securitatea companiei

0 Shares
0
0
0

Pentru companiile mari si mici, siguranta si securitatea sunt preocupari majore. Pentru intreprinderile care au locatii fizice deschise, acest lucru cauzeaza si mai mult o problema, deoarece contacul cu clientii se realizeaza fata in fata.

Fiecare companie ar trebui sa-si revizuiasca regulat politica de securitate pentru a vedea daca aceasta este suficient de buna pentru a face fata oricarui posibil pericol.

Astfel, este cât se poate de important ca securitatea companiei sa fie imbunatatita la timp pentru ca a evita identificarea unui punct slab intr-un moment vulnerabil.

Printre pasii pe care ii poate urma orice companie care doreste să-și imbunatateasca securitatea se numara:

Securitatea cladirii

Siguranta conducerii, cea a angajatilor si cea a clientilor sunt de o importanta vitala. Acesta este unul dintre primele lucruri care ar trebui să fie luate in considerare atunci cand o companie își realizeaza strategia de securitate.

Astfel, spațiul de lucru (clădirea, biroul, etc.) trebuie sa fie securizat atat in ​​timpul zilei, cât și pe timpul noptii. Daca o unitate din interiorul cladirii este inchiriata, atunci este necesara verificarea nivelului de siguranta pe care il are intrarea in cladire. De asemenea, orice usa care permite accesul trebuie securizata cu simtul raspunderii.

Camerele de securitate sunt capabile sa inregistreze detalii foarte importante dar pentru a fi eficiente, imaginile preluate ar trebui salvate si pastrate pe un server o perioada mai lunga de timp.

Ca sa asiguri o buna functionalitate a acestui aspect este indicat sa apelezi la o firma de consultanta IT care te poate ajuta cu sfaturi de achiziție si cu configurarea unui server dedicat inregistrarilor făcute de camerele video.

Securitatea echipamentelor

Este posibil ca cele mai scumpe echipamente sa se afle in biroul conducerii, prin urmare acestea trebuie protejate. Asigurarea unor articole valoroase se poate face utilizand un seif, daca articolele sunt suficient de mici aceasta este o idee excelentă.

În schimb, dacă e vorba de furtul de date de pe calculatoarele din birou lucrurile stau puțin diferit. Astfel, protejarea calculatoarelor cu diferite metode de preventie a accesului poate fi destul de eficienta. Aici ar trebui sa apelezi la un audit IT pentru a afla cum poți sa eviti pierderea de date sau de bani prin protejarea și securizarea calculatoarelor detinute.

Furtul din partea angajatilor

Chiar dacă este greu de crezut, exista foarte multe cazuri de furt aparute din cauza angajatilor. Totuși exista câteva măsuri de preventie ale unor asemenea experiențe:

– cereti angajatilor de incredere sa constientizeze comportamentul suspect si explicati-le cum sa-l raporteze;

– precizati măsurile drastice care vor fi luate în cazul în care o persoana interna este prinsă ca fura bunuri sau date regasite pe calculatoare;

– efectuarea verificarilor corecte la angajarea personalului poate contribui considerabil la diminuarea riscului de furt;

Evaluari de risc

O astfel de evaluare reprezinta o lista cu riscurile posibile care ar putea aparea in ceea ce priveste securitatea unei companii.

Trebuie enumerate absolut toate potentialele probleme și totodata este recomandata crearea unei strategii de abordare pentru fiecare situație.

Chiar dacă la început nu îți dai seama, securitatea companiei tale este cât se poate de importanta. Încearcă sa ții cont de cele mentionate în rândurile de mai sus și vei vedea cum vei reuși sa eviti o mulțime de experiențe neplăcute.

0 Shares
You May Also Like