Lazi din plastic pentru industria fructelor si legumelor

Lazi din plastic pentru industria fructelor si legumelor

0 Shares
0
0
0

Industria fructelor si legumelor isi extinde utilizarea in lazi si cutii din plastic, precum cele pe care le puteti descoperi pe www.schoellerallibert.com/ro/markets/agriculture/.

Milioane de tone de fructe si legume proaspete parcurg zilnic drumurile lumii. Folosirea lazilor de plastic este una dintre metodele eficiente de transportare a acestora prin toate legaturile lantului de distributie.

Lazile din plastic circula de obicei prin trei segmente ale industriei fructelor si legumelor, iar acestea sunt campul de unde sunt cultivate; centrele de distributie si nu in ultumul rand magazinul de unde le cumpara; acestea fiind segmentele industriei fructelor si legumelor.

Lazile si cutiile fabricate din lemn sau cele din carton, au inca o importanta popularitate in randul personalului, in industria fructelor si legumelor. Dar nevoia de a avea la dispozitie solutii mai eficiente, face ca fermierul sa caute alternative mai bune pentru lemn si carton.

Lazile din plastic pot fi mai usor manilulate in comparatie cu lazile din lemn. Lazile din plastic nu pot provoca daune datorita aschiilor, cuielor, precum cele din lemn.

Pentru unele fructe si legume, este nevoie de o lada rezistenta la apa, care sa le permita pastrarea proaspata mai mult timp. Lazile din lemn sunt deschise si risca sa permita uscarea produsului, in timp ce cutiile de carton cerat impiedica reciclarea acestora.

Circulatia este necesara in industria fructelor si a legumelor. In lazile de plastic evacuate, produsul poate trai mai mult, imbunatatind astfel livrarea noua pe piata.

Lazile din plastic sunt fabricate prin extrudare sau prin metode de formare prin injectie si sunt identice intre ele. In plus, uniformitatea acestora este rentabila in stivuirea pe un spatiu de podea valabil intr-o fabrica, intr-un spatiu de depozitare sau intr-un spatiu de transport precum intr-o duba sau intr-o remorca a unui tir.

Lazile din plastic pot fi usor stivuite pentru a obtine economii semnificative de spatiu valoros si costuri de transport.

In industria fructelor si legumelor, exista situatii in care mucegaiul este gasit in lazi, si ramane acolo in cazul lazilor din lemn. Aspectul lazilor din plastic este, de asemenea, foarte atractiv si incurajeaza cumpararea fructelor si a legumelor chiar din cutie si sunt rentabile in economisirea distribuirii bunului in rafturi.

Utilizarea inovatoare a cutiei pliabile din plastic ajuta magazinele in mod compact atunci cand nu sunt utilizate, si se deschid cu usurinta atunci cand este nevoie.

Carcasa din plastic a unei cutii pentru fructe si legume este rezistenta, usoara, solida si poate permite circulatia aerului daca este nevoie. Carcasa pliabila din plastic este prevazuta cu manere usor de prins, si este usor de manevrat manual.

Lazile din plastic sunt usor de curatat cu presiune ridicata sau pot fi spalate cu apa, in timp ce lazile si cutiile din lemn sunt supuse bacteriilor si ciupercilor in apa.

De asemenea, despre lazile din lemn precizam ca sunt deteriorate de umezeala si isi schimba rezistenta si forma in prezenta apei. Acest lucru face ca lazile de plastic sa fie cea mai buna optiune pentru industria fructelor si legumelor.

Cutiile din plastic sunt suficient de puternice pentru a face fata sarcinilor grele de fructe si legume, spre deosebire de carton, care este limitat in capacitatea sa de a transporta greutate mare. Lazile din plastic asigura o mai buna compatibilitate cu utilajele automate, decat lazile din lemn sau carton care nu suporta umezeala si temperatura diferita.

Lazile din plastic pot fi depozitate chiar si in afara depozitelor. Soarele si ploaia nu le dauneaza asa cum s-ar intampla in cazul lazilor de lemn sau carton. Lazile din plastic pot fi usor curatate dupa utilizare, si pot fi returnate in reteaua de distributie. Lazile de lemn contaminate cu bacterii si ciuperci trebuie eliminate insa dupa utilizare. Acest lucru le face mai putin rentabile comparativ cu lazile din plastic.

Cresterea cerintelor sanitare si de securitate pentru industria alimentara a fructelor si legumelor care manipuleaza alimentele incurajeaza in continuare utilizarea lazilor din plastic in defavoarea lazilor de lemn.

Lazile din plasticsunt de-asemenea speciale, dat fiind faptul ca au rezistenta la UV ridicata, i n comparatie cu lazile din lemn care sunt sensibile la schimbarile de temperatura. Multe companii care comercializeaza fructe si legume prefera utilizarea lazilor din plastic, datorita capacitatii lor de a suporta conditiile de inghet, in timp ce lazile de lemn pot fi deteriorate la inghet.

Acest lucru permite transportul selectat in lazi de plastic direct in congelatoare, fara a fi nevoie sa le reincarcati pe un recipient separat adecvat congelarii. Folosirea manuala a lazilor de plastic necesita manere constante si durabile, fara cuie sau despicaturi.

Acest lucru face ca lazile din plastic sa fie mai bune decat cartonul care nu are durabilitate si mai bune decat lazile din lemn, care creeaza un pericol de siguranta pentru manipularea personala a lazi sau pentru produsul care se poate deteriora din cauza cuielor.

Acestea fiind asadar spuse, lazile si cutiile fabricate din materiale plastice, sunt mult mai eficiente, mult mai rezistente si mult mai apreciate in comparatie cu lazile si cutiile din carton, dar si in comparatie cu cele din lemn.  Din acest motiv, este indicat ca toti cei care comercializeaza fructe si legume, sa foloseasca lazi din plastic.

0 Shares
You May Also Like