Ce sunt si cum se aleg bateriile externe pentru smartphone?

Ce sunt si cum se aleg bateriile externe pentru smartphone?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand ai de gand sa iti inlocuiesti vechiul telefon mobil, ar fi indicat sa tii cont de faptul ca pe langa telefon, mai trebuie sa cumperi si cateva accesorii telefoane pentru dispozitivul tau.

Si daca tot am adus in discutie accesoriile pentru smartphone, trebuie sa amintim inca de la inceput, pentru cei care nu stiau (desi nu cred ca este cazul), faptul ca telefoanele mobile vin la pacthet cu un incarcator original, si cu o pereche de casti.

Pe langa aceste accesorii, ar mai fi indicat ca fiecare utilizator sa isi mai indrepte atentia spre accesoriile de protectie pentru smartphone, insa mai exista un alt accesoriu care are o mare importanta, iar acesta este fara discutie bateria externa.

Bateria externa este acel accesoriu care ii permite utilizatorului sa isi incarce telefonul mobil in momentul in care acesta nu are acces la o sursa de energie electrica, iar cand spunem sursa de energie electrica fie ne referim la o priza, fie la un computer, de unde se mai poate incarca telefonul,

O baterie externa, din punct de vedere al formei, se aseamana foarte mult cu un hard disck extern, insa greutatea bateriei externe difera foarte mult de la caz la caz, in functie de capacitate. Aceste baterii pot avea fie mai putin de 100 de grame, fie chiar putin peste 200 de grame.

Pentru a putea sa incarce bateria telefonului, acumulatorul extern trebuie sa fie si el la randul sau incarcata, asa ca acest accesoriu se poate incarca de exemplu printr-un cablu USB, sau printr-un cablu micro USB, de la orice port USB al calculatorului.

Deasemenea, o baterie externa se poate incarca si prin intermediul unui incarcator de priza, dar se pot gasi si baterii externe care au un stecher de priza integrat, asa ca se introduce direct in priza pentru a se reincarca.

Referitor la alegerea bateriei externe, aceasta se alege in primul rand in functie de performante, asa ca trebuie mentionat aici faptul ca o baterie externa atinge performante cuprinse intre 50 si 75% din capacitatea mentionata. Asadar, pentru a incarca o baterie a unui telefon mobil care are capacitatea de 2500 mAh, o baterie externa ar trebui sa aiba capacitatea de 4000 mAh.

Deasemenea, bateria externa se alege si in functie de numarul de conectori, care cu cat este mai mare si mai diversificat, cu atat este mai bine, pentru ca se pot conecta mai multe dispozitive mobile simultan. Anumite baterii externe ofera porturi USB de 2A in loc de 1A, astfel incat telefonul sa se poata incarca mai repede.

Portabilitatea este iarasi o caracteristica importanta de care trebuie tinut cont atunci cand se alege un asemenea accesoriu, asa ca fiecare trebuie sa isi aleaga o baterie de dimensiuni cat mai mici, si care sa fie cat mai usoara, pentru a putea fi transportata cat mai usor.

Compatibilitatea este iarasi un alt factor de care trebuie tinut cont atunci cand se doreste achizitionarea unui astfel de accesoriu.

Ei bine, acestea fiind spuse, o baterie externa este un accesoriu foarte important pentru un smartphone, asa ca trebuie tinut cont de toate detaliile amintite anterior pentru a alege cel mai bun astfel de accesoriu.

0 Shares
You May Also Like