La ce trebuie sa fii atent cand iti cumperi o centrala termica?

La ce trebuie sa fii atent cand iti cumperi o centrala termica?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care locuiesti la bloc, si deja te-ai cam saturat de sistemul centralizat de incalzire, si consideri ca este mult mai bine sa optezi pentru o centrala termica, ar fi bine sa treci pe la Epinvest, pentru a vedea cele mai bune oferte pentru centrale termice.

O astfel de centrala poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru tine chiar si in conditiile in care locuiesti la casa, si ai de gand sa iti schimbi modalitatea de incalzire a locuintei.

Ei bine, pana la urma nu conteaza atat de mult motivul pentru care ai de gand sa iti cumperi o centrala, ci conteaza sa stii cum trebuie sa iti alegi centrala termica, si conteaza sa stii la ce trebuie sa fii atent atunci cand iti alegi o centrala termica.

In primul rand, ar trebui sa te intereseze capacitatea de furnizare a apei calde, iar aici trebuie sa stii faptul ca producerea de apa calda depinde in totalitate de puterea termica a centralei. Cu cat centrala are o putere mai mare, cu atat debitul de apa calda va fi unul mai mare, la fel ca si numarul consumatorilor simultani.

Se spune ca debitul de apa calda al unui robinet este de 10 – 11 litri pe minut, iar debitul unei pare de dus este de 7 – 8 litri pe minut. Tocmai de aceea, trebuie facut un calcul, pentru ca in cazul in care ai doi consumatori simultani, iar acestia sunt un dus si un robinet, trebuie sa stii ca puterea centralei trebuie sa fie undeva la 28 – 30 KW.

Eficienta energetica a centralei termice este iarasi un aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti alegi o centrala termica. Daca iti vei alege o centrala termica clasica, aceasta va avea un randament de pana la 92 – 94% in functie de model.

In schimb, daca iti vei alege o centrala termica in condensare, aceasta va avea un randament de 107 – 109%, pentru ca aceste centrale detin componente care recupereaza caldura din condens.

Referitor la aceste centrale termice, este iarasi evident faptul ca ele pot ajuta la economisirea combustibilului cu pana la 35%, ceea ce inseamna ca si preturile facturilor vor fi mult mai mici.

Deasemenea, atunci cand intentionezi sa iti alegi centrala termica pentru locuinta ta, va trebui sa fii atent la inca un aspect foarte important, si anume la garantia acesteia, dar si la serviciile post garantie.

Tocmai de aceea, inainte de a cumpara centrala ar fi indicat sa stii ca aceasta va avea o garantie de 2 ani de zile, iar apoi, orice defectiune minora sau defectiune grava isi va face aparitia, va trebui sa suporti costurile reparatiei.

Nu in ultimul rand, atunci cand vrei sa iti cumperi o centrala termica, trebuie sa tii cont si de raportul calitate – pret al acesteia, pentru ca fiecare isi doreste sa isi cumpere un produs de calitate, la un pret cat mai avantajos.

Acestea fiind spuse, cam acestea sunt detaliile de care va trebui sa tii cont atunci cand iti vei dori o centrala termica noua.

 

0 Shares
You May Also Like