Cum se alege un polizor unghiular?

Cum se alege un polizor unghiular?

3 Shares
0
0
3

Flexul sau polizorul unghiular, este o unealta pe care o putem folosi fie in interes personal, in gospodarie pentru a taia diferite tipuri de materiale, sau pentru a le prelucra, fie il putem folosi in scopuri profesionale, precum in domeniul constructiilor sau al amenajarilor interioare, sau in orice alt diferit domeniu de activitate.

Atunci cand discutam despre polizoare unghiulare, este important de mentionat faptul ca din punct de vedere al alimentarii, se gasesc polizoare unghiulare cu motor electric, polizoare unghiulare cu motor pe benzina, sau polizoare unghiulare cu motor pe aer comprimat.

Cele mai des utilizate polizoare unghiulare, atat in gospodariile oamenilor cat si in majoritatea domeniilor de activitate, iar aici discutam despre polizoarele unghiulare profesionale, sunt fara doar si poate, polizoarele unghiulare electrice.

In situatia in care te afli in cautarea unei asemenea scule electrice profesionale, cu siguranta mai intai de toate ar trebui sa tii cont de puterea de functionare a acesteia, asa ca ar trebui sa iti alegi un polizor care sa aiba puterea de cel mult 1500 W daca il folosesti in gospodarie, sau un polizor unghiular profesional, cu o putere de peste 2000 W, daca il folosesti in interes profesional.

Marimea discului este iarasi un factor care trebuie luat in calcul atunci cand ai de gand sa iti cumperi un polizor unghiular. De regula, cu cat diametrul discului este mai mare, cu atat si puterea flexului este mai mare.

Este insa important de precizat ca flexurile cele mai populare, au diametrul discului de 115 milimetri. Foarte populare sunt insa si polizoarele unghiulare ce au diametrul discului de 230 milimetri.

Viteza de functionare reprezinta deasemenea o alta caracteristica foarte importanta a unui polizor unghiular, asa ca atunci cand vrei sa iti cumperi o astfel de unealta, trebuie sa tii cont neaparat de acest aspect.

In momentul functionarii flexului, discul poate parcurge un numar de 5000 – 12000 de rotatii pe minut. Cu cat numarul rotatiilor pe minut este mai mare, cu atat este mai bun flexul, pentru ca taie mult mai rapid materialuk.

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi un flex, trebuie iarasi sa tii cont de accesoriile cu care acesta vine la pachet. Flexul trebuie sa fie dotat in primul rand cu un maner pentru a putea fi folosit mult mai usor.

Apoi, acesta trebuie sa fie dotat si cu o aparatoare, pentru a-ti oferi siguranta in timp ce lucrezi, insa la pachet cu flexul trebuie sa mai vina si o pereche de ochelari de protectie. Nu in ultimul rand, la pachet cu flexul trebuie sa vina si o cheita, folosita pentru strangerea sau destrangerea discurilor.

Asadar, acestea sunt cateva dintre detaliile de care trebuie sa tii cont in momentul in care intentionezi sa iti cumperi un polizor unghiular.

Cu siguranta insa, va mai trebui sa tii cont si de pretul uneltei, si nu in ultimul rand, va trebui sa tii cont si de numele firmei care a scos pe piata produsul, iar alegerea ta ar trebui sa fie un flex de la un brand de top.

3 Shares
You May Also Like