Apple a primit foarte multe review-uri pozitive din partea utilizatorilor dar si a publicatiilor principale din domeniu, dupa lansarea device-ului iPhone 4S. Iti doresti inlocuire display iPhone 4S? Intra pe ServiceGsm.ro.
Cu toate astea, exista cateva defecte tehnice ale acestui device, care la o prima vedere sau o utilizare superficiala, s-ar putea sa-ti scape.
Apple a vandut aproximativ 4 milioane de astfel de device-uri, doar in weekend-ul de lansare al smartphone-ului. Acesta era disponibil in doar 2 culori (la lansare) si anume alb si negru, avand la dispozitie cateva upgrade-uri importante in acel moment.
Feature-urile principale ale smartphone-ului iPhone 4s sunt: procesor dual core cu frecventa de 1Ghz, de tip ARM Cortex A9, chipset video (gpu) de la Power VR si anume modelul SGX543MP2 si un chipset Apple A5.
Camera principala dispune de un senzor de 8 megapixeli si este acompaniata de un Led Flash, avand capabilitate de a filma in rezolutia full HD 1080p. Camera secundara pentru efectuarea selfie-urilor, are rezolutie VGA si poate fi folosita si pentru video chat.
Ecranul acestui smartphone inglobeaza tehnologia RETINA si are o diagonala de 3.5 inch, display-ul fiind unul de tip multi-touch. Smartphone-ul vine cu sistemul de operare iOS 5 pre-instalat. In plus, pe acest device sunt prezente antene mai perfomante, ce pot asigura un semnal mai bun in retea, pentru o receptie a apelurilor superioara, avand si suport CDMA si GSM, asistent personal digital (SIRI) si tehnologie (standard) de conectivitate Bluetooth 4.0.
Totusi, la numai o saptamana de la lansare, utilizatorii de iPhone 4S au inceput sa experimenteze cateva dificultati tehnice majore, in ceea ce priveste calitatea generala a ecranului, asistentul digital Siri, camera, vitezele de download (descarcare) in retea sau prin wi-fi, un spate de sticla foarte fragil, delay-uri mari ale proceselor de activare (activation process), o durata de viata a bateriei cu mult sub asteptari, incompatibilitati la nivelul aplicatiilor pre-instalate sau bug-uri spontane, fara o rezolvare aparenta.
Calitatea ecranului.
Utilizatorii au raportat o calitate relativ slaba a ecranului acestui device, cel putin in primele luni de la lansare, acest ecran afisand culori fade si artefacte de imagine, in anumite conditii de folosire.
De asemenea, multi utilizatori aveau un display care afisa o tenta de galben (galbuie), destul de suparatoare si care taia mult din acuratetea culorilor. Conform unor teste, tenta galbuie aparea din cauza lipiciului folosit in procesul de productie, iar aceasta disparea complet dupa ce acest lipici se usca complet, la interiorul telefonului.
Siri.
Asistentul Siri, a avut si el lacunele lui pe iPhone 4s, imediat dupa lansare. Unii utilizatori au experimentat erori si probleme de conexiune cu acest asistent digital, care prezenta si anumite carente de securitate.
De asemenea, aplicatia era foarte usor de intrerupt (crash-uri frecvente), mai ales in momentele in care aceasta era supusa unui transfer de date vocale extensiv. Totusi, o resetare a setarilor retelei din cand in cand, se pare ca rezolva aceasta problema.
Majoritatea bug-urilor si defectelor tehnice de pe iPhone 4s, s-au rezolvat la ceva timp dupa lansare, prin lansarea unor update-uri de catre Apple, dar mai exista inca anumite aspecte care nu s-au rezolvat.