Trotineta electrica si distantarea sociala in pandemie

0 Shares
0
0
0

Perioada de carantina in Romania s-a incheiat, insa chiar si asa, amenintarea noului Coronavirus continua sa existe, iar numarul de cazuri este pe un trend ascendent in tara noastra. In conditiile in care autoritatile si specialistii din domeniul sanitar recomanda in continuare respectarea masurilor de siguranta si distantarea sociala, trotineta electrica poate fi una dintre acele solutii mobilitate urbana care te va ajuta sa mentii distantarea sociala.
Transportul public in Bucuresti si in marile orase ale tarii, fie ca vorbim despre metrou, fie ca vorbim despre autobuze si tramvaie, este supraincarcat, iar in conditiile pandemiei COVID-19 acest aspect este deosebit de ingrijorator pentru populatie.
Pentru a limita numarul de pasageri din mijloacele de transport in comun, dar si pentru a te proteja personal, poti folosi trotineta electrica drept alternativa deloc de neglijat. Cu atat mai mult cu cat in orasele mari exista partial piste pentru biciclete, iar autoritatile locale promit sa se implice din ce in ce mai mult in astfel de proiecte.
Masurile obligatorii de protectie in mijloacele de transport in comun, asa cum sunt purtarea mastii si distanta de 1,5 metri intre calatori, nu sunt intotdeauna respectate, motiv pentru care cea mai sigura varianta pentru a ajunge la serviciu in siguranta este trotineta electrica.
Taxi-urile pot fi considerate o alta varianta de transport catre si de la birou, insa in conditiile in care in Romania numarul de sceptici in privinta COVID-19 este foarte mare, poti risca sa gasesti un taximetrist care nu respecta obligativitatea purtarii mastii. Riscul de contaminare este astfel mai mare, daca tu esti singura persoana din masina care poarta masca!
Trotineta electrica este modul perfect de transport care nu te pune in situatia de a evita contactul cu cei din jur, fie in transportul in comun, fie in taxi. Cu acest dispozitiv de mobilitate personala vei putea sa pastrezi si distanta sociala si in acelasi timp sa ajungi rapid la serviciu. Fara sa mai punem la socoteala ca, in conditiile in care multe dintre companii au mentinut solutia muncii de acasa pentru o parte a angajatilor, drumurile vor fi ceva mai libere.

E momentul pentru o achizitie

Astfel, pare deja aproape sigur ca trotinetele electrice de inchiriat vor fi luate cu asalt de catre cei care incearca sa scape, la fel ca tine, de transportul public. Acesta este motivul pentru care s-ar putea sa fie momentul sa te gandesti serios la achizitionarea unei trotinete electrice personale. Astazi exista o gama larga de trotinete electrice din care poti alege, iar la Ecoways.ro vei gasi unele dintre cele mai interesante optiuni, atat ca pret cat si ca dotari tehnice.
Iar in final, pentru a aborda si latura ecologica, trebuie sa spunem drept ca masurile de siguranta si de izolare au servit si servesc in continuare drept motor pentru o schimbare a obiceiurilor de transport. Restrictiile impuse de pandemie au facut posibila observarea unei scaderi drastice a poluarii atmosferice si a poluarii fonice, iar in acest context de ce nu am regandi modurile de transport, pentru a limita emisiile de gaze cu efect de sera sau chiar poluarea sonora omniprezenta in marile orașe?
Iata, asadar, ca in aceasta perioada – si de ce nu si in viitor – trotineta electrica este mijlocul de transport ideal! Ea iti va permite sa te deplasezi rapid in oras, respectand regulile impuse de autoritati. In plus, este un mijloc de transport ecologic!

0 Shares
You May Also Like