Bormasina potrivita cu care duci la bun sfarsit orice misiune

0 Shares
0
0
0

Ca sa stii ca ai la indemana o solutie potrivita si un ajutor de nadejde atunci cand ai de realizat tot felul de sarcini in gospodarie, este necesar ca inainte sa faci o achizitie in acest sens, sa te si documentezi cum trebuie.

Bormasina este cu siguranta o unealta indispensabila din garajul meseriasilor. Pe piata exista numeroase modele la ora actuala, ceea ce face ca alegerea sa fie mult mai dificila. Trebuie sa iti cunosti exact nevoile pentru a avea siguranta ca banii cheltuiti sunt o investitie inspirata.

Sa nu crezi ca totul e roz si produsele sunt asa cum se promoveaza. Exista si producatori care tind sa insele utilizatorii, prezentand caracteristici care in fapt nu sunt specifice produselor comercializate. Trebuie sa acorzi o atentie sporita unor caracteristici precum capacitatea, viteza, tipul de alimentare, regimul in care functioneaza, etc.

Totodata trebuie sa stii ca ai de ales intre 3 mari categorii de bormasini – de tip mini, cu percutie sau profesionale.

Intrebari la care sa te raportezi cand alegi bormasina

Ca sa stii mai exact dupa ce tip de bormasina trebuie sa te orientezi, iata care sunt intrebarile la care trebuie sa ai pregatit un raspuns. Cand vei fi intrebat de reprezentantul magazinului vei sti exact ce sa ii spui si acesta va sti ce sa iti recomande.

  • Unde vrei sa dai gauri – in lemn, beton sau alte materiale?
  • Te intereseaza sa poti strange suruburi mari in materiale dure sau mici in material lemnos moale?
  • Ce burghiu este mai potrivit a folosi in dotarea bormasinii electrice?

In continuare iti prezint cateva caracteristici despre cum trebuie sa fie o bormasina pentru ca sa stii ca iti va fi utila. Inainte de a prezenta aspectele cele mai importante, iti recomand sa alegi mereu o bormasina BOSCH.  Este un brand de puternic impact pe piata de profil, preferat de publicul larg.

Practica

Cum iti dai seama de aceasta caracteristica? Este vorba despre modul in care bormasina propriu zisa se prezinta. Iti dai seama dupa modul de constructie daca iti va oferi o utilizare simpla, o manevrare usoara sau va crea probleme din acest punct de vedere.

Eficienta

Sunt mai multe aspecte care dicteaza eficienta bormasinii. Te intereseaza ca aceasta sa iti asigure o putere suficienta in functie de sarcinile pe care le ai de realizat. De asemenea, forta de torsiune este un detaliu legat de care trebuie sa manifesti interes.

Ca sa mergi la sigur si sa te convingi ca nu supui articolul riscului de a se defecta, recomandarea mea este sa optezi pentru un model care ofera posibilitatea de a stabili forta maxima admisa la mandrina. De obicei, se produce un sunet care te atentioneaza ca trebuie sa opresti bormasina.

Exista mai multe tipuri de mandrine si legat de asta trebuie sa fii atent. Difera in cazul bormasinilor tipul de prindere a burghiului – este fie cu mandrina, fie cu prindere cilindrica (prin sistem de tip SDS).

BOSCH este cel care a brevetat acest ultim sistem de prindere. In prezent, exista un numar de 3 variante vis a vis de aceasta componenta – SDS, SDS plus si SDS max.

Ai in vedere aceste detalii, tine cont si de pret si fa o achizitie care sa iti ofere o utilizare de durata.

0 Shares
You May Also Like