Avantaje si dezavantaje pentru spoturile led

Avantaje si dezavantaje pentru spoturile led

0 Shares
0
0
0

In momentul in care se doreste iluminarea unei incaperi, cu siguranta se poate opta pentru diferite tipuri de becuri, printre care pentru spoturi led.

Atunci cand se discuta despre spoturi led, trebuie mentionat faptul ca acestea aduc un plus de confort in locuinta, in viata de zi cu zi.

In primul rand trebuie precizat faptul ca dimensiunea acestor spoturi led este relative redusa, insa eficienta lor este una cat se poate de mare, pentru ca aceste corpuri de iluminat au fost create pe baza tehnologiei led.

Spoturile led sunt din ce in ce mai des utilizate, iar unul dintre motivele pentru care oamenii aleg astfel de corpuri de iluminat pentru locuinta lor, este acela ca isi pot regla intensitatea luminii, iar spoturile led sunt disponibile in mai multe culori, forme sau modele.

Spoturile led pot sa fie folosite in aproape orice spatiu de locuit, cum ar fi de exemplu o casa, un birou, un magazin, etc.

Ei bine, aceste spoturi led vin cu o serie importanta de avantaje, iar aici putem aminti in primul rand faptul ca ele sunt ideale pentru inlocuirea spoturilor cu halogen, care au un consum mult mai mare de energie electrica, si care nu emit o lumina atat de puternica. Deci, practic, spoturile led sunt mult mai eficiente.

Un alt mare avantaj al spoturilor led este acela ca ele nu se incing la fel ca si spoturile halogene, iar din acest motiv, structura pe care sunt montate aceste spoturi nu este afectata in nici un fel.

Despre spoturile cu halogen se stie faptul ca au in compozitia lor substante toxice, insa atunci cand discutam despre spoturile led, acestea nu contin nici mercur, nici plumb, si nici alte substante toxice, ele fiind ecologice in totalitate.

Plus de asta, aceste corpuri de iluminat, datorita faptului ca sunt bazate pe tehnologia led, au si un consum redus de energie electrica, asa ca acesta este inca un motiv pentru care se merita trecerea la astfel de corpuri de iluminat.

Chiar si durata de viata a acestor corpuri de iluminat reprezinta un motiv intemeiat pentru care ele trebuie sa aiba prioritate, pentru ca spoturile led pot sa functioneze fara probleme mai mult de 50.000 de ore, mult mai mult in comparatie cu alte corpuri de iluminat, care au fost construite dupa o alta tehnologie.

Pana si lumina oferita de aceste spoturi led este una perfecta, care se apropie enorm de mult de conceptul de lumina alba, asa ca acesta este inca un motiv pentru care se merita trecerea la spoturi led.

Ei bine, asa cum orice produs are atat avantaje cat si dezavantaje, trebuie sa mentionam faptul ca marele dezavantaj al acestor corpuri de iluminat este pretul, care este destul de mare in comparatie cu pretul corpurilor de iluminat fluorescente sau incandescente.

Asadar, se poate observa faptul ca spoturile led au o multime de avantaje pentru care se merita sa fie cumparate, in timp ce singurul lor dezavantaj ar fi legat de faptul ca sunt destul de costisitoare, insa cu siguranta ele isi merita pretul.

0 Shares
You May Also Like