spammer_american

Un spammer american a fost condamnat la plata a 711 milioane de dolari către Facebook

0 Shares
0
0
0

spammer_americanUn judecător american a dispus ca un pirat informatic care s-a autoproclamat “regele spam-ului” pe Facebook să plătească 711 milioane de dolari site-ului de socializare, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Responabilii Facebook au recunoscut, vineri, că este puţin probabil ca vinovatul, Sanford Wallace, să plătească efectiv această sumă. dar au estimat că decizia este justă şi marchează o victorie in lupta contra “spam-urilor”, care sunt, de fapt, mesaje publicitare cu scop lucrativ adresate in mod fraudulos utilizatorilor site-ului.

“Ne aşteptăm să nu primim cea mai mare parte a acestor despăgubiri, dar sperăm că va descurajant pentru aceşti infractori”, a declarat Sam O’Rourke, un responsabil juridic al Facebook, pe blogul oficial al site-ului.

Sanford Wallace, care s-a declarat falimentar, ar putea să fie protejat contra plăţii, dar judecătorul care a pronunţat senţinţa i-a cerut procurorului federal local din California să il urmărească penal, ceea ce ar putea conduce la o pedeapsă cu inchisoarea.

In plangerea Facebook, Wallace este descris ca un “escroc notoriu care a fost implicat in diverse activităţi ilegale de spamming de la mijlocul anilor 1990”. Anul trecut, un alt site de socializare, MySpace, a obţinut 230 de milioane de dolari din despăgubiri. Sanford Wallace şi un complice, Walter Rines, au fost convinşi să trimită mesaje care le-au permis să treacă drept utilizatori ai MySpace şi să inşele vigilenţa destinatarilor lor.

Ei reuşeau să trimită spam-uri utilizatorilor şi să ii atragă spre site-urile false de vanzări.

Sursa: Infoportal.ro

0 Shares
You May Also Like