Asistenta vocala si aparitia AI în dezvoltarea aplicatiilor mobile

Asistenta vocala si aparitia AI în dezvoltarea aplicatiilor mobile

0 Shares
0
0
0

Asistentul vocal si inteligenta artificiala au capatat avânt de când au fost lansate în 2011. Siri de la Apple detine primul avantaj aici si în decurs de 8 ani doar aceasta tehnologie a deschis noi arene de revolutionare a modului în care tehnologia ne afecteaza viata de zi cu zi.

Se gaseste deja în 1 din 6 case americane si pâna în 2022 vom profita si de mai multe beneficii ale inteligentei artificiale integrate cu asistentii vocali.

Dar, înainte de a-i afla tendintele în 2021, sa analizam rapid despre ce este vorba cu AI!

Inteligenta artificiala

Este o tehnologie care poate face masinile sa interactioneze si sa se comporte cât mai uman posibil. Masinile bazate pe AI sunt capabile sa adapteze rationamentul uman si sa învete din experientele anterioare. Odata cu progresul în AI care imita comportamentul uman si tinde la o astfel de perfectiune, viitorul este într-adevar foarte promitator.

Asistentii vocali folosesc AI pentru a modela reactiile, interactiunile si rationamentul uman. Preluarea pietei de catre aceasta tehnologie creste într-un ritm exponential. Asa cum am mentionat anterior, gasiti deja Alexa de la Amazon, Siri de la Apple sau Google Home în fiecare casa din sase in America. Si acesta este doar începutul.

Patrunderea asistentilor vocali se va adânci în fiecare zi, în fiecare an care trece. Desigur, dezvoltarea aplicatiilor mobile nu poate ramâne neafectata mult timp!

Schimbarea tendintelor în dezvoltarea aplicatiilor mobile

Expertii din industrie au prezis ca în urmatorii 5 ani, aproape fiecare aplicatie va integra tehnologia de recunoastere a vocii într-un fel sau altul. Comenzile vor trece de la a fi tastate la a fi rostite!

Conform cercetarilor, 1/4 din toti utilizatorii de telefonie mobila, care apartin în principal generatiei Z, sunt obisnuiti sa utilizeze functia de cautare vocala.

Comportamentele de cautare sunt diferite

Întregul concept de cautare a lucrurilor prin intermediul aplicatiilor a facut o schimbare monumentala, din ce în ce mai multi utilizatori în fiecare zi se simt confortabil cu exprimarea comenzilor lor în loc sa le tasteze.

Acest lucru a schimbat drastic jocul modului în care functioneaza în general motoarele de cautare sau aplicatiile si orice aplicatie care nu include functia de comanda vocala îsi pierde imediat prima impresie ca produs tehnologic de vârf!

Si aplicatiile vocale obtin un avantaj competitiv! Înainte ca cautarile vocale sa preia complet piata, cautarea noastra existenta este optimizata de cuvinte cu forma scurta, care au o importanta redusa atunci când vine vorba de comenzi vocale.

Peisajul SEO se va schimba drastic. Potrivit Juniper Research, se preconizeaza ca veniturile publicitare bazate pe voce vor atinge 19 miliarde de dolari pâna în 2022.

Comunicare simplificata

Bara de avansare a fost setata prea sus si întreaga atentie este de a elimina senzatia de robot si de a o înlocui cu o interactiune cât mai umana posibil. Urmatoarele sunt câteva cazuri:

Cerinta utilizarii cuvintelor „trezire” înainte de fiecare comanda este lucrat cu rigurozitate. Acest lucru va elimina dificultatea de a va adresa produsului dvs. Voice Assistant cu numele sau de fiecare data când aveti o comanda de dat sau o intrebare de pus.

Rutare comportamentala predictiva

Deoarece accentul este pus puternic pe asistentii vocali umanizati, rutarea comportamentala predictiva este explorata pentru a face conversatiile mai interesante.

Acesta va ajuta la detectarea starii de spirit si a tonului vorbitorului, astfel încât sa poata primi un raspuns similar, îmbunatatind experienta utilizatorului si chiar mai mult! De asemenea, va analiza daca vorbitorul necesita raspunsuri concise, scurte sau elaborate, detaliate.

Integrare cu alte dispozitive

Urmatoarea mare tendinta emergenta va fi integrarea si compatibilitatea integrarii tehnologiei vocale cu alte produse.

Dezvoltarea dispozitivelor compatibile cu vocea va experimenta un salt mare, ducand complet modul în care oamenii fac lucrurile la munca si acasa la un nivel cu totul nou. Aceasta va pune baza viitorului cochetarii inteligentei artificiale cu IoT(Internet of Things).

Notificari Push de tip vocal

Notificarile vocale push sunt, de asemenea, o noua tangenta care va fi explorata în anul urmator. Notificarile push joaca un rol semnificativ în re-atragerea utilizatorilor pentru o aplicatie, iar aceasta activitate primeste o noua cota odata ce tehnologia vocala este integrata cu aceasta.

Asistentii vocali vor reda notificarile de tip push din diverse aplicatii care au o compatibilitate cu sistemul de baza. Deoarece vocea este viitorul interactiunii cu clientii, implicarea si retinerea clientilor este doar un alt beneficiu al acestei tehnologii.

Disponibilitatea asistentei de catre Giants Market

Având în vedere ca Google si Apple au condus tehnologia vocala de acum, s-au aventurat, de asemenea, sa creeze API-uri si software, ajutând alte companii sa se alature viitorului. Integrarea tehnologiei vocale în aplicatiile dvs. este acum mai usoara ca niciodata.

O mai buna securitate

Exista înca unele ezitari atunci când vine vorba de partajarea informatiilor private prin tehnologia vocala cu aplicatiile integrate cu aceasta functie. În 2020, securitatea si politica în jurul acestei tehnologii relativ noi au fost accentuate, ceea ce va afecta în mod direct si dezvoltarea aplicatiilor mobile.

Tipul functionalitatii cautarii vocale pentru aplicatia dvs.

Daca intentionati sa integrati functionalitatea de cautare vocala în aplicatia dvs., urmatoarele sunt cele doua tipuri pe care trebuie sa le aveti în vedere:

Recunoasterea automata a vocii

Aceasta tehnologie este utilizata de Google, care exceleaza în recunoasterea tiparelor de vorbire si apoi transformarea ei în text scris. Functioneaza excelent pentru software-ul de transcriere, dar nu are întelegerea contextului a ceva spus.

Întelegerea limbajului natural

Pentru rezultate mai precise, tehnologia NLU este o alta optiune excelenta utilizata de Google, care poate întelege contextul si semnificatia si poate extrage fraze pentru a produce rezultate relevante.

Beneficiile inteligentei artificiale care integreaza tehnologia de cautare vocala sunt nenumarate si de neoprit. Daca doriti sa ramâneti relevant în industrie, trebuie sa va îmbunatatiti jocul prin integrarea cautarilor vocale în aplicatiile dvs.

Dupa cum indica cercetarea si predictiile, cautarea vocala este setata pentru a înlocui cautarea de la tastatura pâna în 2022.

Testele le puteti face deja extrem de usor mai ales daca aveti in fata un display iPhone 11 sau unul similar. Activati modulul vocal al asistentului Apple prin simplul apelativ “Hey Siri”! Iar apoi distrati-va cu viitorul!

0 Shares
You May Also Like