Cele mai mari avantaje ale tehnologiei industriale Bluetooth®

Cele mai mari avantaje ale tehnologiei industriale Bluetooth®

0 Shares
0
0
0

Cele mai mari avantaje ale tehnologiei industriale Bluetooth®Cel mai important gadget pe care il folosim in viata de zi cu zi este smartphone-ul. Acesta poate face fata cerintelor noastre din viata de zi cu zi. Daca avem nevoie sa aflam cele mai noi stiri, putem activa wifi sau datele mobile si putem cauta cele mai noi stiri.

Daca vrem sa calatorim, tot ce trebuie sa facem este sa folosim o aplicatie GPS cum ar fi Waze, iar aceasta ne va ajuta sa ajungem la destinatie. Daca ne place sa ascultam muzica, putem folosi casti bluetooth care sunt mult mai eficiente in comparatie cu castile cu fir.

Cu totii folosim casti bluetooth sau diferite alte accesorii bazate pe aceasta tehnologie, insa cu siguranta nu toata lumea are multe informatii despre aceasta tehnologie, mai ales despre avantajele tehnologiei industriale Bluetooth. Tocmai de aceea, in acest articol veti afla o multime de informatii utile cu privire la acest subiect, asa ca recomandarea noastra este sa cititi pana la final acest articol. Toate informatiile pe care le veti descoperi, sunt foarte interesante.

  1. Ecosistem nativ mare

Tehnologia Bluetooth a fost inventata in jurul cresterii internetului  (aprox. 1994) si a devenit o parte integranta de incredere a peisajului nostru tehnologic. Tehnologia BLE Smart este activata in miliarde de smartphone-uri, computere, tablete si dispozitive.

Este o retea enorma de dispozitive capabile sa comunice intre ele. Cu o aplicatie inteligenta pentru telefon mobil si un mic modul BLE-COM sau eticheta Bluetooth, tehnologia BLE poate fi adoptata rapid pentru sistemele de monitorizare industriala si de mediu.

  1. Bluetooth cu consum redus de energie (BLE) = mai multe date, consum redus de energie

Bluetooth cu consum redus de energie (v4.x) exceleaza in situatiile in care senzorii si dispozitivele necesita o implementare pe termen lung cu o baterie extinsa. Marele avantaj al BLE 4.0 este consumul de energie mult imbunatatit si cerintele reduse de comunicare realizate prin simplificarea protocolului si permiterea dispozitivelor sa treaca peste intervalele de conexiune pentru a economisi bateria atunci cand nu este nevoie.

  1. Transfera date si fisiere fara fire sau Wifi, cu energie redusa

BLE permite senzorilor sa transfere fisiere si date fara fire, convertoare USB, Wifi, date celulare sau orice alta conexiune. Crearea retelelor de comunicatii locale permite transmiterea de date specifice site-ului. Desigur, interesantul este ca Bluetooth inteligent se poate integra prin gateway-uri celulare, Wifi si LTE Cat-M1, creand retele mari de comunicatii bidirectionale.

Bluetooth a fost conceput initial pentru a inlocui cablurile pentru tehnologia RS-232! Multi oameni nu isi dau seama ca atunci cand tehnologia Bluetooth a intrat pe piata pentru prima data, a fost creata pentru a inlocui cablurile pentru conexiunile RS-232.

Pe de alta parte, BLE (Bluetooth 4.x) a fost initial conceput ca un transfer de date cheie / valoare, concentrat in principal pe raportarea periodica a datelor senzorului.

  1. Cost redus

Datorita standardizarii si utilizarii pe termen lung la nivel global, Bluetooth este una dintre cele mai putin costisitoare tehnologii omniprezente din toate optiunile IoT.

  1. Transmisii de date fiabile

Unul dintre punctele culminante ale tehnologiei Bluetooth este metoda sa adaptiva de transmisie a frecventei. Ce inseamna acest lucru pentru un utilizator? Practic inseamna ca semnalele Bluetooth se adapteaza la mediul inconjurator si acest lucru reduce interferentele, in comparatie cu alte tehnologii.

Principalul lucru al saltului de frecventa este ca permite dispozitivelor sa functioneze bine in medii zgomotoase si sa evite canalele care sunt utilizate de WiFi sau de alte dispozitive bluetooth sau de 2,4 GHz.

Iata asadar, cateva informatii foarte interesante cu privire la aceasta tehnologie, informatii pe care cu siguranta nu toti utilizatorii de smartphone si accesorii bluetooth le cunoaste.

0 Shares
You May Also Like