Solutii pentru a avea o locuinta racoroasa vara

Solutii pentru a avea o locuinta racoroasa vara

0 Shares
0
0
0

Cunoastem cu totii faptul ca vara este cel mai calduros anotimp, iar de multe ori temperaturile caniculare sunt greu de suportat, asa ca oamenii cauta solutii care mai de care mai eficiente pentru a se lupta cu caldura.

Ei bine, cea mai indicata solutie pentru lupta impotriva caniculei o reprezinta fara doar si poate achizitionarea unui aparat de aer conditionat, asa ca in continuare vom vedea putin care sunt detaliile care conteaza atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui asemenea aparat.

In primul rand, cei care au de gand sa isi cumpere un aparat de aer conditionat trebuie sa stie ca acestea poate sa fie unul split care sa aiba o componenta interna si o componenta externa, dar exista si aparate de aer conditionat ductibile, care transporta aerul conditionat printr-un tavan fals prin calane flexibile care sunt izolate termic.

Despre aceste aparate de aer conditionat este important de mentionat faptul ca sunt utile deoarece nu permit formarea curentilor de aer.

Mai apoi este important de precizat si faptul ca exista aparate de aer conditionat portabile, insa acestea sunt mult mai putin eficiente, motiv pentru care costa si mai putin decat celelalte doua tipuri de aparate de aer conditionat.

Dupa stabilirea tipului de aparat, persoanele care intentioneaza sa isi cumpere un astfel de aparat trebuie sa tina cont si de puterea acestuia. In ciuda faptului ca puterea aparatelor electrice, electronice si electrocasnice se masoara in W sau KW, puterea aparatelor de aer conditionat se masoara in BTU/h.

Se spune ca pentru o camera de maxim 20 de metri patrati este suficient un aparat de aer conditionat care sa aiba o putere mai mare de 9000 de BTU/h, in timp ce pentru o camera care are suprafata de 25 de metri patrati un aparat de peste 12.000 de BTU/h este suficient.

Se mai spune ca pentru camerele cu o suprafata de pana in 20 de metri patrati se recomanda aparate de aer conditionat cu o putere de 14.000 – 16.000 de BTU/h, in timp ce pentru suprafetele mai mari de 40 de metri patrati se recomanda utilizarea a doua aparate de aer conditionat.

Ei bine, cei care au de gand sa isi cumpere un aparat de aer conditionat trebuie sa tina cont si de cantitatea de energie electrica pe care o consuma aparatul. Cele mai bune aparate de aer conditionat fac parte din clasa energetica A+, urmate de cele din clasa energetica A. De evitat ar fi aparatele de aer conditionat care fac parte din clasa C sau din clasa D, care consuma cu pana la 40 % mai mult decat cele din clasa A+ sau A.

Asadar, montarea unui aparat de aer conditionat reprezinta cea mai buna solutie pentru cei care isi doresc sa aiba in casa o temperatura placuta si pe timpul verii.

Dat fiind faptul ca aparatele de aer conditionat au preturi destul de mari, unii oameni aleg sa isi cumpere ventilatoare, iar acestea pot sa faca si ele fata situatiei si sa ofere un aer rece placut.

0 Shares
You May Also Like