Fapte stiintifice ciudate care sunt absolut adevarate

Fapte stiintifice ciudate care sunt absolut adevarate

0 Shares
0
0
0

Stiati ca girafele dorm doar aproximativ 20 de minute la fiecare 24 de ore? Sau stiati stiti ce calatoreste cu 320 km / h in corpul uman? Este vorba despre mesajele de la creier la nervi. Impresionant!

Iata alte cateva fapte stiintifice ciudate.

FAPTE STIINTIFICE CIUDATE DESPRE CORPUL UMAN

La nastere, bebelusii au 270 de oase.

Insa adultii au doar 206. Cum este posibil acest lucru? Pe masura ce un copil se dezvolta si creste, unele oase mici vor incepe sa se sudeze, numarul oaselor ajungand la aproximativ 200 la varsta adulta.

Apropo de oase…

Cele mai mici oase pe care le avem sunt localizate in urechea medie. Cel mai lung si mai puternic os este femurul. Al doilea cel mai mare os este tibia. Si 25% dintre oase sunt situate la nivelul picioarelor.

Corpul nostru are mult mai multe bacterii decat celule umane.

Cele mai multe dintre acestea sunt bacterii utile. Bacteriile benefice din organismul nostru sunt necesare pentru a ajuta la lupta impotriva bacteriilor rele.

Aceasta este cea mai rapida si usoara solutie pentru a deveni mai subtire.

Daca doriti sa pierdeti din greutate, tot ceea ce trebuie sa faceti este o excursie pe Luna. Gravitatile sunt diferite, iar forta gravitationala a Lunii este doar o sesime din cea a Pamantului. Doriti sa luati in greutate? Pe Jupiter, veti cantari mai mult decat dublu.

Doriti sa si cresteti putin? Se pare ca o gravitatie mai mica inseamna mai multi centimentri, intrucat coloana vertebrala se indreapta fara ca forta gravitationala sa va impinga in jos.

Mai multe curiozitati despre corpul uman:

Cel mai mare muschi al corpului este gluteus maximus; puteti lucra acest muschi de mai multe ori pe saptamana, cu durere minima.

Creierul este mai activ in timpul noptii decat in timpul zilei. Asa se explica aparitia viselor.

Ochii nostri isi pastreaza dimensiunea de la nastere si pana la moarte, insa urechile si nasul continua sa creasca toata viata.

Asa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecarei persoane este diferita fata de celelalte.

Creierul uman are atat de multe celule nervoase, incat ar fi nevoie de aproape 3000 de ani pentru a le numara pe toate.

Pentru a face un pas, o persoana foloseste pana la 200 de muschi.

FAPTE STIINTIFICE CIUDATE DESPRE ANIMALE

FAPTE STIINTIFICE CIUDATE DESPRE ANIMALE

Rezerva de apa a unei camile nu este acumulata in cocoasa.

O camila poate bea pana la 30 de galoane de apa (113 litri) in 13 minute. Si, desi ati putea crede ca aceste mamifere iti stocheaza apa in cocoase, acest lucru nu este adevarat. Rezervele de apa sunt stocate, acumulate, in fluxul sanguin al camilelor. Cocoasele contin hrana sub forma de grasime, care este de mare ajutor atunci cand mancarea lipseste.

Calutii de mare adora sa manance!

Calutii de mare sunt flamanzi si mananca tot timpul. Mananca intotdeauna plancton si crustacee mici. Calutii de mare nu au stomacuri, asadar mancarea pe care o consuma este digerata aproape imediat. Calutii de mare au intenstine, astfel incat sa poata absorbi nutrientii; insa neavand stomac, tot ce doresc aceste animale este mancare.

Intr-adevar, pisicile aterizeaza intotdeauna in picioare.

Nu e de mirare de pisicile aterizeaza mereu in picioare. Si totul datorita fizicii! Pisicile folosesc separat ambele “jumatati” ale corpului lor pentru a se asigura ca se rotesc suficient de rapid pentru a ateriza pe picioare. Norocoase feline!

Moliile luna nu au gura.

Dupa stadiul de cocon, molia luna ajunge la forma de adult si traieste doar 7 zile. In tot acel timp, singurul lor scop este acela de a se imperechea si mor din cauza foamei. Viata dura (si scurta), nu-i asa?

Caracatita are multe organe.

Stiati ca o caracatita are noua creiere? Fiecare brat are un creier mai mic, pe langa un creier central, totalul ajungand la noua. Caracatita are, de asemenea, sange albastru si trei inimi. Doua dintre inimi sunt pentru branhii si una pentru restul corpului.

Paunii au denumire diferite daca sunt femele.

Se numesc paunite. Si, atat femelele cat si masculii sunt cunoscuti ca pauni, iar puii lor se numesc pui de paun. Si, ca multi altii din lumea animala, masculii au o coada mare, bogata si superb impodobita, care mai poarta denumirea de “trena”. Paunita este in mare parte maro, cu pieptul alb.

Puii de elefant sunt la fel ca bebelusii umani.

Poftim? Cum? Puii de elefant cantaresc, in medie, 91 de kilograme, iar un bebelus uman cantareste mai putin de 10 kilograme. Dar se aseamana dintr-o privinta. Puii de elefanti isi sug trompele la fel cum copiii isi sug degetul mare atunci cand sunt mici, ca sa se linisteasca.

MAI MULTE FAPTE STIINTIFICE CIUDATE

Vidrele de mare se tin de mana in timpul somnului pentru a se asigura ca nu se pied una de alta, din cauza curentilor.

Pasarile flamingo au un colorit rar, deosebit: o frumoasa nuanta de roz. Insa nu in mod natural! Aceste pasari sunt, initial, albe, insa datorita alimentatiei bogate in crustacee si alge, ele devin roz.

Sa vorbim despre miros. Lemurii cu coada inelata se “lupta” prin improscarea cu mirosul declansat de glandele specifice.

Faceti cunostinta cu pinguinul african. Acesta mai este numit si “pinguinul magar”, din cauza sunetelor stridente pe care le emite.

Pentru un somn mai mic si mai profund, tucanii se ghemuiesc, astfel incat sa formeze o minge.

Stiinta este peste tot in jurul nostru si exista atat de multe conceptii gresite si atat de multe necunoscute pe care trebuie sa le descoperim, sa le lamurim. Impresionant, nu-i asa?

0 Shares
You May Also Like