Lucruri-de-baza-despre-camerele-de-supraveghere-video
Lucruri de baza despre camerele de supraveghere video

Lucruri de baza despre camerele de supraveghere video

0 Shares
0
0
0

Lucruri-de-baza-despre-camerele-de-supraveghere-videoCamerele folosite pentru supraveghere video sunt rezultatul a ani si ani de dezvoltare tehnologica. Desi toate camerele au pornit de la acelasi “stramos”, in timp, fiecare dintre ele s-a specializat pe nisa ei.

Camerele folosite pentru filme se axeaza pe anumite lucruri iar camerele folosite pentru supraveghere pe altele, daca iti cumperi o camera digitala dintr-un magazin si incerci sa o lipesti in coltul camerei ca sa “supraveghezi” zona nu o sa ai o rata foarte buna de succes.

Camere de supraveghere video sunt acestea, create special pentru acest lucru, cu caracteristici si facilitati ce ofera cele mai bune rezultate la supraveghere. La fel cum nu e bine sa folosesti camera digitala pentru supraveghere nu o sa cumperi o camera de supraveghere ca sa iti filmezi vacantele.

Uite cateva lucruri interesante despre camerele de supraveghere video:

●    rezolutia camerelor este masurata de regula in linii orizontale (modelele cele mai noi folosesc si pixeli) si reprezinta un punct central intr-o camera de supraveghere, orice imagine ai vedea sau ai inregistra vrei sa fie cat de clara posibil.
●    camerele de supraveghere video sunt folosite si pentru recunoastere faciala, mai ales in zone de tranzit sau vama. Camerele IP ofera cele mai mari performante in acest domeniu, pe langa avantajul de a putea vedea imaginile de la distanta, totul prin retea, deci scapi si de cabluri.
●    limitarea camerelor de supraveghere a disparut in momentul in care s-a trecut de la analog, de la dependenta de prize si cabluri la digital. Revolutia supravegherii a inceput pe plan digital.
●    desi aproape toata lumea asociaza camerele de supraveghere video cu siguranta si protectia impotriva criminalilor, eficacitatea lor ca mijloc de supraveghere a ajutat la introducerea lor si in birouri. S-au folosit la inceput in zone industriale pentru supraveghere, si dupa in birouri pentru monitorizarea activitatii angajatilor. Mai stiti vreo cladire de birouri care nu are camere de supraveghere la fiecare etaj?
●    Camerele de supraveghere video sunt ceva nou, nu? Au vreo 20, 30 de ani? Nu, deja sunt de varsta a treia, au inceput sa fie folosite in anii 1940, prima camera CCTV fiind instalata in Germania pentru inregistrarea lansarii unei rachete V2.

Sper ca v-am imbogatit cunostintele despre camere de supraveghere video, mai multe informatii si produse gasiti aici.

0 Shares
You May Also Like