Despre-iPhone-6-si-varful-evolutiei-acestor-modele-de-telefoane
Despre iPhone 6 si varful evolutiei acestor modele de telefoane

Despre iPhone 6 si varful evolutiei acestor modele de telefoane

0 Shares
0
0
0

Despre-iPhone-6-si-varful-evolutiei-acestor-modele-de-telefoaneDupa cum bine stim, cele mai recente produse in zona telefoniei mobile (semnate de catre gigantul american Apple) sunt noile iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Aceste smartphone-uri sunt concepute si comercializate de Apple Inc in intreaga lume.

Dispozitivele ce poarta aceasta denumire sunt parte a uimitoarei serii de iPhone. Aceste doua modele au fost lansate in mod oficial, catre public, in luna septembrie (mai precis pe data de 9) in anul 2014; spre comercializare au fost puse putin mai tarziu, doar in 19 septembrie. iPhone 6 si 6 Plus sunt modelele succesoare ale iPhone-ului 5C si ale iPhone-ului 5S.

Evolutia seriei iPhone

Fara a intra in foarte multe detalii legate de perioada de proiectare, cercetare si dezvoltare, putem sa schitam in doar cateva randuri modul in care aceste telefoane au fost introduse pe piata.

Primul model, denumit simplu iPhone (1G), avea o memorie initiala de 4 Gb; exista si optiunea de 8 gb, inca de la lansare. Acesta a fost lansat spre comercializare in prima jumatate a anului 2008. Mai tarziu, a aparut si modelul de 16 gb.

Inainte de a intra in 2009, Apple a mai lansat un produs, ale carui caracteristici au fost apreciate de toti utilizatorii. Este vorba de iPhone 3G de 8 gb (si de 16 gb). Acestea au fost vandute cu succes pana la jumatatea anului 2010.

Al treilea model de iPhone a purtat denumirea 3GS si a venit cu doua variante de memorie interna – de 16, respectiv 32 gb. 2010 a fost asadar un an plin, deoarece spre a doua jumatate a anului a fost lansata si versiunea de doar 8 gb.

2011 a marcat trecerea la iPhone 4 (produs in variantele de 16 si de 32 de gb). Spre finalul acestui an, producatorii au pus in vanzare si modelul de 8 gb.

Ne apropiem de zilele noastre; ne oprim insa in 2012, cand Apple a scos pe piata modelul iPhone 4S. Acesta a fost primul model de iPhone cu o memorie de 64 de gb (desigur, pretul a fost pe masura). Paralel au fost vandute si variantele de 16 si 32 gb.

In 2013 fanii marului muscat au avut un nou motiv de bucurie – lansarea iPhone 5 (in variantele de 16, 32 si 64 gb).

In jurul anului 2014 au fost lansate mai apoi modelul 5S (cu aceleasi 3 variante de memorie), urmat de 5C (la 8, 16 sau 32 gb). Promovat ca o varianta alternativa la 5S, acesta s-a bucurat de succes datorita pretului scazut si design-ului mai colorat.

Spre finalul lui 2014 si inceputul lui 2015, milioane de oameni au asteptat cu sufletul la gura noile modele: au fost puse intai spre vanzare seriile 6 (la 16, 64 si 128 gb) si 6 Plus (cu un ecran mai generos decat era moderlul anterior de display iPhone 6 ).

Iar recent, si-au facut aparitia si modelele 6S si 6S Plus.

Astazi, conform datelor furnizate de Apple, se produc inca modele de iPhone 5S, 6, 6 Plus, 6S si 6S plus. Ramane sa urmarim ce ne va aduce viitorul apropiat!

0 Shares
You May Also Like