LG G3 are o grosime de doar 8.9 mm, ceea ce inseamna ca este mai subtire decat G2. Oricum am dezvolta acest subiect, faptul in sine este impresionant, tinand cont de tehnologia care se afla la interiorul acestui device. Cauti huse LG pentru smartphone? Intra pe MagazinGsm.ro.
Cu dimensiunile de 75x146mm, LG G3 este un smartphone destul de mare, dar asta se datoreaza si display-ului de marimi considerabile, cu diagonala de 5.5 inch. Putem spune ca acest smartphone era la lansare, printre cele mai mari disponibile pe piata.
Telefonul are intr-adevar niste dimensiuni mari, daca judecam strict dupa dimensiunea ecranului, dar cei de la LG au reusit sa puna acest ecran pe un device cu o ratie body-to-screen (corp la ecran) excelenta, device-ul nedepasind ca si dimensiuni, flagship-urile competitorilor.
Datorita ecranului destul de mare, LG G3 este mai lat in general, dar nu este atat de inalt precum Sony Xperia Z2 sau HTC One M8 de exemplu. Dimensiunile reduse din acest punct de vedere, se datoreaza marginilor elegante si inguste, produse de LG pentru acest model.
Desi dimensiunile acestui smartphone sunt in general asemanatoare cu cele ale flagship-urilor concurente, ecranul de 5.5 inch iese intr-adevar in evidenta, in primul rand din punct de vedere al calitatii generale, dar si al rezolutiei suportate (quad HD).
Pentru utilizatorii care prefera smartphone-urile de dimensiuni mai mici, telefonul poate parea destul de incomod, diagonala jucand un rol important in aceasta privinta. Acest gen de utilizatori nu vor achizitiona insa un smartphone cu diagonala ecranului de 5.5 inch, ci isi vor cumpara ceva de maxim 4.7 sau 5 inch.
De asemenea, acest device este putin mai greu decat LG G2 (predecesorul sau), dar nu cu mult, doar 6 grame.
O schimbare esentiala la nivel de design, o constituie introducerea metalului. Exista un frame (margine) de metal care inconjoara telefonul si desparte cele 2 parti (spatele si fata). Partea din spate se poate indeparta si este construita din plastic, dar acest plastic are o calitate destul de buna si prezinta un aspect metalic.
De asemenea, plasticul de pe spate este si rezistent la zgarieturi superficiale. Telefonul nu are insa un look atat de premium ca HTC One M8, dar nici nu are nevoie de acest lucru pentru a fi un device cu adevarat reusit.
Dupa cum putem observa, cei de la LG au pastrat la acest model pozitionarea butoanelor fizice de pe LG G2 (adica pe partea din spate, in apropierea senzorului de camera). Multi utilizatori nu se vor obisnui din prima cu acest lucru, dar butoanele sunt foarte usor de manipulat si ajungi cu degetele foarte rapid la ele, ceea ce nu se intampla in cazul altor smartphone-uri.
In timp ce unele device-uri aflate pe piata in momentul lansarii lui G3 aveau deja rezistenta certificata la infiltrarile de apa si praf, trebuie sa stiti ca LG G3 nu are o certificare in acest sens. Cei de la LG au declarat ca nu au vrut sa introduca si acest lucru pe G3, pentru ca astfel smartphone-ul ar fi trebuit sa aiba dimensiuni mai mari.