Gazduirea web este un domeniu care se dezvolta tot mai mult in ultimii ani. Aceasta a evoluat foarte mult ajungand sa devina dintr-un lux necesar, baza afacerilor de tip online. WordPress este practic cel mai potrivit sistem de management al unui blog, singura exceptie fiind situatiile in care vreti sa creati un site foarte specializat cum ar fi de exemplu un forum sau o retea de socializare. Pe scurt o sa va prezint principalele avantaje care sunt oferite de WordPress.
Un avantaj extrem de important este reprezentat de open-source: aceasta inseamna practic doua lucruri. In primul rand este gratuit indiferent de scopul pentru care acesta este utilizat. Il poti folosi atat pentru un blog personal cat si pentru site-ul unei mari companii. In al doilea rand, acesta va ramane gratuit pentru totdeauna.
Nu exista nici o companie care sa fie in posesia codului sursa, acesta din urma apartinand comunitatii. Acest lucru este extrem de important pentru ca astfel poti fi sigur ca nu veti pierde controlul asupra softului care sta la baza blog-ului dumneavoastra.
Un al doilea avantaj ar consta in platforma state-of-the-art. WordPress este fara discutie cea mai de incredere si complexa platforma pentru managementul unui blog. Are o gama extrem de larga de functionalitati si pentru ca foloseste PHP, oricine poate modifica codul sursa pentru a face optimizare sau completare.
Un avantaj il reprezinta comunitatea activa. Acesta este suportul pe care il puteti primi din partea comunitatii care foloseste acesta platforma. Forumurile de suport ale WordPress sunt intotdeauna pline de membri care ii pot ajuta pe utilizatorii care au probleme tehnice.
Pe langa aceste forumuri veti gasi si o gama foarte larga de site-uri si mai ales bloguri care sunt dedicate exclusiv pentru WordPress si pentru dezvoltarea acestuia. WordPress mai are doua avantaje importante: template-urile si plugin-urile. Temele sau template-urile pot fi folosite foarte usor intre ele printr-un click simplu.
Practic exista mii de asemenea template-uri de foarte buna calitate (premium) care pot fi cumparate si instalate pe blogul dumneavoastra. In ceea ce priveste plugin-urile WordPress are deja integrate o serie de functionalitati care trebuie doar activate dar pe langa acestea exista sute de plugin-uri care pot fi downloadate de pe internet si instalate pe blogul dumneavoastra, rezolvandu-va o gama extrem de larga de probleme pe care oricine doreste sa le afle.
In concluzie, WordPress este practic cea mai buna alegere si o recomand. Atat blogger.com cat si WordPress.com pun la dispozitie celor care vor sa isi faca un blog o platforma foarte usor de folosit si care permite crearea unui blog doar cu cateva click-uri. Practic rezultatul este un blog cu o adresa de tipul nume blog.WordPress. com.
Problema este ca intreg continutul blogului apartine hostatorului, adica WordPress.com. pentru un blog personal, fara interes pentru business este relativ ok. Pentru utilizatori mai avansati nu este deloc recomandat.
De preferat este sa aveti domeniul dumneavoastra si desi este putin mai complicat de instalat, avantajele sunt mai multe si poti sa vezi mai mult aici.