De ce sa alegi teava inox gofrata pentru instalatii?

De ce sa alegi teava inox gofrata pentru instalatii?

1 Shares
0
0
1

Din ce in ce mai mult, in fiecare domeniu, apar noutati menite sa aduca cu ele diverse avantaje, atat beneficiarilor cat si persoanelor care se ocupa de distribuitia sau montajul produselor. Teava inox gofrata face parte din aceasta categorie, deoarece reprezinta un produs din ce in ce mai utilizat, mai ales in domeniul instalatiilor, un produs care dealtfel aduce cu sine o serie larga de avantaje.

Teava inox gofrata este utilizata in vederea montajului instalatiilor solare termice, deoarece aceasta are proprietatea de a transmite apa cu o anumita temperatura, direct la sistemele care au nevoie de agent termic. Astfel, legatura dintre boiler si panourile solare poate fi asigurata fara probleme.

Un avantaj major al acestui produs consta in faptul ca poate inlocui tevile din cupru obisnuite, lucru care conteaza foarte mult mai ales din punct de vedere al pretului total al lucrarii. In plus materialele garanteaza rezistenta in timp a sistemului de alimentare, racordarile si legaturile fiind suficient de rezistente, chiar si in ipoteza utilizarii unor temperaturi mari de lucru.

Teava inox gofrata poate fi bercuita foarte usor, iar in acest sens se poate folosi trusa speciala de bercuire sau procesul se poate realiza manual. Acest lucru constituie din nou un avantaj, deoarece ne protejeaza de alte achizitii suplimentare, pe care poate ca nu le-am resimti in mod individual, insa ca total al lucrarii ar putea sa ne puna probleme.

Unde mai putem folosi teava inox gofrata?Teava inox gofrata

In ciuda faptului ca acest tip de teava vine livrata in “colaci”, ea poate fi taiata la dimensiunea dorita si mai apoi ii putem adauga piesele necesare conectarii la sistemul dorit. Pentru aceasta, se introduce o piulita de alama pe tubul de inox, se pozitioneaza inelul de siguranta, se infileteaza un niplu in piulita, iar apoi se poate strange cu ajutorul unei chei fixe.

In acest fel vom obtine o suprafata usor plana la nivelul exterior al tevii, lucru care va ajuta in vederea unei etanseizari mai bune. Tot in acest sens putem folosi o garnitura, in cazul in care se doreste racordarea la un filet exterior.

Temperatura maxima de lucru a tevii este de 570 de grade Celsius, iar temperatura minima de lucru este de -250 grade Celsius. Intervalul destul de mare al temperaturilor ne permite sa utilizam aceasta teava inox gofrata in vederea efectuarii de racorduri pentru boilere de apa calda, racorduri pentru centrale termice sau pe lemne, sau racorduri pentru hidrofoare sau pompe de apa.

Este important de stiut faptul ca aceasta teava ne poate ajuta din foarte multe puncte de vedere, fiind un produs cu un spectru larg de utilizare. Fiindca are la baza otelul inox ca material, putem fi siguri de rezistenta si durabilitatea racordarilor, ceea ce inseamna mult pentru fiecare beneficiar care isi doreste o lucrare de calitate.

De unde poti achizitiona aceasta teava inox gofrata?

Ei bine in magazinul www.shop-einstal.ro vom gasi si acest produs, pe langa multe altele destinate domeniului instalatiilor de orice tip. Tot aici vei gasi si cele mai bune oferte de pret, care sa te ajute sa te poti bucura de o lucrare cu adevarat bine facuta.

1 Shares
You May Also Like