De-ce-avem-nevoie-de-constructii-industriale
De ce avem nevoie de constructii industriale?

De ce avem nevoie de constructii industriale?

0 Shares
0
0
0

De-ce-avem-nevoie-de-constructii-industrialeSegmentul industrial a inregistrat intotdeauna o multitudine de cerinte si poate ca tocmai de aceea destul de putine persoane s-au dedicat cu adevarat realizarii de constructii industriale.

Dincolo de a fi doar niste hale imense in care se desfasoara fie procesele de productie, fie stocarea anumitor produse, aceste tipuri de constructii trebuie sa fie capabile sa raspunda anumitor necesitati sau solicitari, dupa caz.

Una dintre cerintele la care trebuie sa raspunda aceste constructii industriale o reprezinta rezistenta. Da, cu totii stim ca teoretic orice tip de constructie trece printr-o serie riguroasa de calcule de rezistenta insa putini dintre proiectanti sau executanti mai sunt suficient de atenti la aceste detalii.

Rezistenta capata mai multe valente, putand enumera aici rezistentele din punct de vedere mecanic, chimic sau chiar rezistentele la actiunea factorilor externi, cum ar fi de exemplu factorii meteorologici precum ploaia, vantul sau ninsoarea.

Foarte importanta si mai ales de luat in calcul in cazul construirii unor constructii industriale este si incarcarea ce provine din seism. Cu totii stim ca pana si cel mai mic obiect poate deveni o adevata arma letala atunci cand o forta este aplicata asupra acestuia.

Fenomenul ia amploare mai ales atunci cand vorbim despre constructii, cele a caror greutate proprie influenteaza foarte mult modul de comportare a structurii.

Acelasi lucru se intampla si in cazul seismelor sau a miscarilor tectonice, atunci cand constructiile nu fac altceva decat sa amplifice miscarea si sa intre in rezonanta, fenomen de altfel extrem de periculos atat in ceea ce priveste constructia in sine cat si pentru cei aflati inauntrul acesteia fie ei simpli muncitori sau manageri ai acestor tipuri de unitati.

In cazul unor constructii industriale fenomenul este cu atat mai periculos cu cat acestea gazduiesc in cele mai multe dintre cazuri utilaje de mari dimensiuni menite sa asigure siguranta si exploatarea halelor industriale. Putem vorbi aici despre cai de rulare sau despre unitati de stocare de mari dimensiuni, menite sa asigure un plus in ceea ce priveste productia.

Proiectarea este etapa in care aceste tipuri de constructii pot fi verificate, cel putin la nivel teoretic, iar acest lucru ramane valabil pana la exploatarea propriu-zisa a constructiei, care trebuie sa ramana in picioare indiferent de natura solicitarii. Proiectarea este etapa peste care nu se poate sari sub nici o forma, ea fiind de fapt cea care ne poate crea o idee cu privire la modul de comportare al structurii.

Fireste ca aceste lucruri trebuie realizate cu ajutorul specialistilor in domeniu, precum cei de la Avangart.org . Aceasta companie se poate mandri nu doar cu un amplu portofoliu de clienti ci si cu nenumarate lucrari executate la cele mai inalte standarde de calitate. Acest lucru devine foarte important mai ales atunci cand constructiile noastre trebuie sa raspunda anumitor cerinte, indiferent daca vorbim despre cele de natura estetica sau despre cele de natura constructiva.

Este important sa nu neglijam aceste tipuri de constructii ci sa incercam sa incurajam acest segment care uneori pare a fi cu adevarat uitat de catre toata lumea. Industria este si va fi intotdeauna una dintre ramurile de baza ale existentei noastre drept pentru care ar trebui sa si asiguram infrastructura necesara in acest sens.

0 Shares
You May Also Like