Cum-se-intretin-ceasurile
Cum se intretin ceasurile?

Cum se intretin ceasurile?

0 Shares
0
0
0

Cum-se-intretin-ceasurileAtunci cand cumpar ceasuri ma uit cu atentie si la instructiunile de utilizare dar si la instructiunile de intretinere. Cu cat un ceas este mai bine intretinut cu atat acesta va rezista mai mult si va fi functional pentru o perioada mai lunga de timp.

In cazul ceasurilor mecanice va recomandam sa le armati cu grija fara sa le fortati o data la 24 de ore, de fiecare data la aceeasi ora. Armarea periodica se recomanda si in momentul in care ceasul nu se foloseste pentru o perioada mai lunga de timp.

Tot asta se intampla si pentru ceasurile automatice si este indicata si ajustarea manuala daca nu purtam ceasul sau nu folosim o cutie de intoarcere pentru a tine ceasurile in miscare. In cazul in care ceasul nu este folosit va recomandam sa scoateti bateria din ceasul cu quartz pentru ca doar asa veti putea sa evitati scurgerile de acid.

Carcasa de la ceas nu se poae desface. In cazul in care ceasul se defecteaza sau are nevoie de o schimbare a bateriei ea trebuies a fie trimisa inapoi la comerciant pentru ca ceasul sa fie examinat la un centru de Service autorizat altfel poate sa isi piarda garantia. In special in cazul ceasurilor care iau contact cu apa va fi necesara si schimbarea periodica a garniturilor pentru etanseitate si pentru siguranta, si se vor face niste teste speciale in sensul acesta.

Cum se poate mentine cesul curat? Este foarte important sa tinem mereu ceasurile curate pentru ca factorul acesta poate sa contribuie si la buna lui functionare. Ceasul este mereu lipit de piele si astfel se recomanda utilizarea unui material textil moale pentru a curata transpiratia, apa si alte substante de pe carcasa sau de pe curea.

Cureaua umezita poate sa se deterioreze si se poate rupe mult mai repede. Se recomanda persoanelor care transpira abundent sa aiba grija de aspectul acesta.

Evitati sa frecati componentele ceasului pentru ca el poate sa duca la deteriorare, la decolorare si la stergerea imprimeurilor.

In cazul in care in locul curelei avem o bratara e permisa utilizarea unei periute pentru dinti si a apei cu sapun.

Rugina poate sa apara si la ceasurile de otel inoxidabil daca acestea nu beneficiaza de o curatare foarte buna.

Informatiile despre ceasurile rezistente la apa sunt date prin marcaje care pot sa apara pe cadran sau pe carcase si este important insa sa sti si ce semnifica marcajul acesta. De exemplu 30 de m nu reprezinta adancimea pana unde se poate intra sub apa cu el si sunt prea multi factori care ar trebui sa fie luati in calcul cand intrati in apa cu ceasul.

Rezistenta la apa se testeaza in laboratoarele de specialitate care supun ceasurile unei presiuni statice. In mediul inconjurator sunt mai multi parametri care nu corespund celor de la laboratorul de testare si care ar putea sa influenteze garniturile de etansare. De aceea e foarte important sa fim atenti la modul in care utilizam ceasurile si sa intelegem ce inseamna aceasta rezistenta la apa a ceasurilor.

0 Shares
You May Also Like