Cum-recuperam-date-si-documente-de-pe-un-hard-disk-stricat
Cum recuperam date si documente de pe un hard disk stricat?

Cum recuperam date si documente de pe un hard disk stricat?

0 Shares
0
0
0

Cum-recuperam-date-si-documente-de-pe-un-hard-disk-stricatCred ca majoritatea dintre dumneavoastra stocheaza in calculatorul personal pozele si filmeletele cu familia si cei dragi din vacante si de la petreceri , amintiri minunate care de cele mai multe ori sunt cel mai valoros continut al calculatorului .

Pozele si filmuletele nu pot fi inlocuite asa cum se intampla in cazul documentelor , asadar daca acestea sunt pierdute singura posibilitate de a fi recuperate este apelarea la serviciile unei companii specializate in recuperare poze .

In tara noastra cea mai apreciata companie in domeniul recuperari date este BIT Data Recovery , companie care detine cei mai buni tehnicieni si cea mai avansata tehnologie de recuperare poze indiferent de tipul dispozitivului de stocare , si aici ne putem referi la memory card , HDD , DVD , stick USB etc .

Tehnologia evolueaza intr-un ritm incredibil de rapid si indiferent de eforturile pe care le depunem nu o sa reusim niciodata sa tinem pasul cu aceasta.

Si acum , sa revenim la subiectul nostru , recuperarea pozelor de pe un dispozitiv de stocare defect , cum ar fi un memory card . Desi dispozitivele de stocare utilizate actualmente prezinta un grad ridicat de siguranta se pot intampina si situatii in care aceste fie prezinta un acces restrictionat fie ajung sa fie inaccesibile .

Cele mai des intalnite situatii in care fisierele video si foto nu mai pot fi accesate de pe cardurile de memorie sunt :

Accesul la date este restrictionat partial sau total in urma coruperii sistemului de fisiere FAT . O astfel de situatie , foarte des intalnita , este aceea in care desi memory card-ul este conectat la calculator acesta nu este recunoscut sau pe ecranul PC-ului apare un mesaj in care se cere formatarea acestuia .

O alta situatie este aceea in care pe ecranul aparatului foto/video apare mesajul “memory card error’’ . De cele mai multe ori acest mesaj apare in momentul in care dispozitivul foto/video nu mai detecteaza memory card-ul . Problema nu se va solutiona nici daca reintroducem cardul in aparatul foto sau in camera video sau in orice alt dispozitiv de citire .

Singura solutie este apelarea la serviciile unei companii specializate in recuperarea fisierelor foto sau video . Cele mai des intalnite cauze care influenteaza aparitia mesajului ‘’memory card error’’ sunt : erori de citire / scriere a memory cardului ; utilizarea neadecvata a cardului si aici ne referim la introducerea / extragerea eronata in si din dispozitiv , oprirea inopinata a dispozitivului foto / video , indoirea sau chiar ruperea cardului .

Recuperarea fisierelor de tip foto / video se executa in funtie de tipul defectiunii cu care se confrunta memory cardul :

Defectiune logica – in cazul unei astfel de probleme procesul de recuperare se realizeaza cu ajutorul unor softuri specializate .

Defectiune fizica – pentru o astfel de situatie este necesara utilizarea unor echipamente de citire a flash-urilor de memorie desigur intr-un mediu specializat. Laboratoarele BIT Data Recovery dispun de echipamente tehnologice de ultima generatie si tehnicieni foarte bine pregatiti .

0 Shares
You May Also Like